Menu

Bananen noten cupcakes

Ik ben dol op banaan, zowel koud als warm, in zoete en in hartige gerechten. Ik begin de dag vaak met een muesli met banaan en yoghurt ontbijtje. Goede start van de dag toch? Banaan doet het ook goed in cake, tenminste als je van banaan houdt. Dit recept voor bananen noten cupcakes is echt nuttelicious :)

Ingrediënten voor 15 stuks
150 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram roomboter
130 gram suiker
3 eieren
3 bananen
Half zakje vanillesuiker
100 gram gemengde ongezouten noten

Bereidingswijze
Snij de boter in kleine blokjes en voeg de suiker, de vanillesuiker en de eieren één voor één toe.

Klop dit mengsel romig met een mixer.

Voeg vervolgens beetje bij beetje het bakmeel toe totdat een gladde massa ontstaat.

Pureer de twee bananen met een staafmixer en snij de andere banaan in kleine stukjes.

Hak de noten fijn.

Voeg de banenenpuree, de stukjes banaan en de gehakte noten toe aan het beslag en schep het een paar keer om.

Doe het beslag in cupcake vormpjes en bak de bananen noten cupcakes  in 30 minuten af op 175 graden.

bananen noten cupcakes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • eve
    6 juni 2016 om 22:47

    Heerlijke cupcakes! Gemaakt met speltmeel en boekweitmeel. Had al minder suiker gedaan maar vind ze nog zoet, dus volgende keer laat ik het weg; healthy bananen-noten-cupcakes..

  • Yvonne
    28 februari 2015 om 13:41

    Met banaan, pecannoten en wat pure chocolade in kleine stukjes erdoor is ook erg lekker

  • Pauline
    15 januari 2015 om 17:52

    Je kunt ieder beslag maken in de patissier. Ik heb al verschillende dingen uitgeprobeerd.

  • Having
    15 januari 2015 om 14:55

    en laat maar...bijgeleverde boekjes lezen wil ook wel eens uitkomst geven. Het kneedmes gebruiken dus

  • Having
    15 januari 2015 om 12:27

    Kun je dit beslag ook in de magimix patissier maken?

    Het luchtig kloppen met het kleedmes lijkt mij niet goed gaan en de boter kloppen met de eiwitklopper lijkt mij ook niet goed gaan...
    Net als botercreme, geen idee hoe ik dat met de maaimix doe (maar dat hoort niet bij dit topic :-))

    Heb jij hier ervaring mee?

    gr. Having

  • Kim
    15 oktober 2014 om 15:32

    Erg lekker, al was 30 min op 190 graden in mijn over wat te lang. Na ruim 20 min maar uit gezet omdat ze anders zwart waren geworden...

  • Hetty
    16 februari 2014 om 13:19

    Net deze cupcakes gemaakt...erg lekker!!

  • Monica
    30 januari 2014 om 17:47

    Oke, vriendelijk bedankt!

  • Pauline
    29 januari 2014 om 15:44

    Ja dat kan wel. Ik denk dat deze hoeveelheid voldoende is voor een taart van 20 cm. Voor een 23 cm zou ik het recept, x 1,5 doen.

  • Monica
    28 januari 2014 om 21:01

    Ik zou hier graag een taart van maken, wat voor beslag raad je dan aan? Of zou ik het cupcakemengsel ook een in taartvorm kunnen doen?

    Groet,

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.