hummus met zongedroogde tomaat

Hummus met Zongedroogde Tomaat

Ik heb altijd van die fases.. Een crackers met kaas fase, een muesli met yoghurt fase, een pesto met smeerkaas fase.. Momenteel bevind ik mij in een ware hummus fase! Op dit moment mijn favo dip bij uitstek, lekker op een turks broodje. Al eerder plaatste ik een recept voor Hummus op mijn blog, nu een versie van Hummus met zongedroogde tomaat. De tomaat is een heerlijk toevoeging, het geeft de dip iets zurigs.

Het is heel erg healthy en ook Voedselzandloper proof. Ok zonder het brood dan, maar je kunt hier ook lekkere groentes in dippen. Een perfecte dip voor een late night snack dus.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Handjevol zongedroogde tomaat
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

Serveer de hummus met stokbrood of Turkse pide.

hummus met zongedroogde tomaat

Frozen yoghurt met rabarber-aardbeien compote
Gehaktspiralen van bladerdeeg
Bewaar
17 Comments
 • ien

  31 december 2016 at 13:29 Beantwoorden

  vind het moeilijk om op smaak te krijgen, heb er al extra paprikapoeder, tahin enzo bijgedaan, is nog flauw. Wat kan er nog bij eventueel?

 • Talitha

  5 oktober 2016 at 18:35 Beantwoorden

  Dit is echt het allerlekkerste recept voor hummus ever! Ik maak ‘m vaak en het verveelt nooit!

 • Ilze Steenbeek

  17 augustus 2016 at 20:52 Beantwoorden

  Meerde keren geprobeerd maar nu eindelijk m’n zelf overtroffen. Ik heb geen citroensap gebruikt. Wel een klein mespuntje gerookte paprikapoeder. Flink wat knoflook. En een half potje zongedroogde tomaten. En hij is heerlijk ! Vooral op een cracker met verse plakjes tomaat en sriracha saus. Ik ben verslaafd 🙂

 • 4.Balou

  4 augustus 2015 at 11:43 Beantwoorden

  Welke variant Tahin gebruik jij hiervoor? De witte of de bruine?

 • evh

  7 april 2015 at 13:04 Beantwoorden

  kan je dit enkele dagen van te voren maken ? liefste 2 a 3 , ik wil groote hoeveelheid maken voor een feest .

  • Pauline

   8 april 2015 at 14:19 Beantwoorden

   Ja dat gaat prima, even doorroeren voor het serveren.

 • Carlijn

  9 januari 2015 at 11:58 Beantwoorden

  Kun je de hummus ook invriezen als je teveel hebt gemaakt?

  • Ardine

   18 maart 2015 at 11:38 Beantwoorden

   Ja hoor, dat kan heel goed. Gelijk een grote hoeveelheid maken en Maar in portoes invriezen.

 • Ingrid

  13 december 2014 at 20:12 Beantwoorden

  Ik heb deze gemaakt vandaag, ik wou een gezonde snack. Ik had nog nooit hummus gegeten, laat staan dat ik het ooit heb gemaakt. \r\n\r\nMaar ik ben blij verrast, het is super lekker! En zeker deze variant met zongedroogde tomaten 🙂 \r\nIk heb de hummus op een sesamtoastje gegeten, heerlijk is dat!

 • Roos

  3 augustus 2014 at 22:10 Beantwoorden

  En als je nu de kikkererwten zelf gaat koken, hoeveel gram ongekookt droge kikkererwten heb je dan nodig? Recept ziet er trouwens heerlijk uit!

 • Davida

  24 juni 2014 at 22:17 Beantwoorden

  Oké, dankjewel!

 • Davida

  23 juni 2014 at 10:27 Beantwoorden

  Hoi! \r\n\r\nWat een leuk recept, ik wilde al heel graag zelf een keer humus maken, dus geen betere gelegenheid dan voor de wedstrijd vanavond! \r\n\r\nNou heb ik een vraag, met 400 gram uitgelekte kikkererwten… bedoel je dan een blik van 400 gram, die uitlekken en wat er dan overblijft gebruiken of bedoel je letterlijk 400 gram kikkererwten, dus ongeveer 2 blikken? Misschien een domme vraag, maar ik heb het me al vaker afgevraagd bij recepten in andere boeken! Alvast bedankt!\r\n\r\nGroetjes, Davida

  • Pauline

   24 juni 2014 at 11:23 Beantwoorden

   Ik gebruik altijd een blikje van 400 gr en laat die uitlekken!

 • Ann

  29 april 2014 at 23:47 Beantwoorden

  Ik vind diie humus-receptjes er allemaal fanatsisch uitzien en ga ze zeker eens uitproberen. Er rest me alleen nog 1 vraagje: wat is Tahin? Ik zie dit in meerdere recepten terugkomen maar heb er nog nooit van gehoord.\r\n\r\nGroetjes

  • Pauline

   1 mei 2014 at 11:45 Beantwoorden

   Dat is super delish sesam pasta. De Appie heeft het 😉

Plaats een reactie