Menu

Hummus met Zongedroogde Tomaat

Ik heb altijd van die fases.. Een crackers met kaas fase, een muesli met yoghurt fase, een pesto met smeerkaas fase.. Momenteel bevind ik mij in een ware hummus fase! Op dit moment mijn favo dip bij uitstek, lekker op een turks broodje. Al eerder plaatste ik een recept voor Hummus op mijn blog, nu een versie van Hummus met zongedroogde tomaat. De tomaat is een heerlijk toevoeging, het geeft de dip iets zurigs.

Het is heel erg healthy en ook Voedselzandloper proof. Ok zonder het brood dan, maar je kunt hier ook lekkere groentes in dippen. Een perfecte dip voor een late night snack dus.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Handjevol zongedroogde tomaat
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de dip te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

Serveer de hummus met stokbrood of Turkse pide.

hummus met zongedroogde tomaat

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • ien
  31 december 2016 om 13:29

  vind het moeilijk om op smaak te krijgen, heb er al extra paprikapoeder, tahin enzo bijgedaan, is nog flauw. Wat kan er nog bij eventueel?

 • Annika
  6 oktober 2016 om 09:34

  Goed om te horen :)

 • Talitha
  5 oktober 2016 om 18:35

  Dit is echt het allerlekkerste recept voor hummus ever! Ik maak 'm vaak en het verveelt nooit!

 • Ilze Steenbeek
  17 augustus 2016 om 20:52

  Meerde keren geprobeerd maar nu eindelijk m'n zelf overtroffen. Ik heb geen citroensap gebruikt. Wel een klein mespuntje gerookte paprikapoeder. Flink wat knoflook. En een half potje zongedroogde tomaten. En hij is heerlijk ! Vooral op een cracker met verse plakjes tomaat en sriracha saus. Ik ben verslaafd :-)

 • Pauline
  4 augustus 2015 om 12:07

  De witte :)

 • 4.Balou
  4 augustus 2015 om 11:43

  Welke variant Tahin gebruik jij hiervoor? De witte of de bruine?

 • Pauline
  8 april 2015 om 14:19

  Ja dat gaat prima, even doorroeren voor het serveren.

 • evh
  7 april 2015 om 13:04

  kan je dit enkele dagen van te voren maken ? liefste 2 a 3 , ik wil groote hoeveelheid maken voor een feest .

 • Ardine
  18 maart 2015 om 11:38

  Ja hoor, dat kan heel goed. Gelijk een grote hoeveelheid maken en Maar in portoes invriezen.

 • Carlijn
  9 januari 2015 om 11:58

  Kun je de hummus ook invriezen als je teveel hebt gemaakt?

 • Ingrid
  13 december 2014 om 20:12

  Ik heb deze gemaakt vandaag, ik wou een gezonde snack. Ik had nog nooit hummus gegeten, laat staan dat ik het ooit heb gemaakt.

  Maar ik ben blij verrast, het is super lekker! En zeker deze variant met zongedroogde tomaten :)
  Ik heb de hummus op een sesamtoastje gegeten, heerlijk is dat!

 • Roos
  3 augustus 2014 om 22:10

  En als je nu de kikkererwten zelf gaat koken, hoeveel gram ongekookt droge kikkererwten heb je dan nodig? Recept ziet er trouwens heerlijk uit!

 • Davida
  24 juni 2014 om 22:17

  Oké, dankjewel!

 • Pauline
  24 juni 2014 om 11:23

  Ik gebruik altijd een blikje van 400 gr en laat die uitlekken!

 • Davida
  23 juni 2014 om 10:27

  Hoi!

  Wat een leuk recept, ik wilde al heel graag zelf een keer humus maken, dus geen betere gelegenheid dan voor de wedstrijd vanavond!

  Nou heb ik een vraag, met 400 gram uitgelekte kikkererwten... bedoel je dan een blik van 400 gram, die uitlekken en wat er dan overblijft gebruiken of bedoel je letterlijk 400 gram kikkererwten, dus ongeveer 2 blikken? Misschien een domme vraag, maar ik heb het me al vaker afgevraagd bij recepten in andere boeken! Alvast bedankt!

  Groetjes, Davida

 • Pauline
  1 mei 2014 om 11:45

  Dat is super delish sesam pasta. De Appie heeft het ;)

 • Ann
  29 april 2014 om 23:47

  Ik vind diie humus-receptjes er allemaal fanatsisch uitzien en ga ze zeker eens uitproberen. Er rest me alleen nog 1 vraagje: wat is Tahin? Ik zie dit in meerdere recepten terugkomen maar heb er nog nooit van gehoord.

  Groetjes

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST