fbpx
Menu

Courgettekoekjes met yoghurtdip

Een tijdje geleden zag ik deze Prei Pannenkoekjes voorbij komen op het blog van Caroline. Ik wilde bijna een hapje uit het scherm nemen, zo lekker zagen ze er uit! Ik heb een obsessie voor pannenkoeken, dat kan ik elke dag wel eten. Koude pannenkoeken bij het ontbijt, hartige voor het diner en zoete als dessert! Deze courgettekoekjes zijn gemaakt van pannenkoekenbeslag, heerlijk als hapje tussendoor! Of als lunchgerecht, ze vielen hier in ieder geval erg in de smaak.

Ingrediënten voor 20 courgettekoekjes
2 courgettes
1 ui
1/2 rode peper
2 tenen knoflook
100 gr geraspte belegen kaas
1 ei
200 ml melk
150 gr zelfrijzend bakmeel
Zeezout


Voor de dip
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Handjevol bieslook

Bereidingswijze
Maak eerst de dip: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan de dip. Zet het vervolgens apart.

Hak de courgettes, de ui, de rode peper en de knoflook fijn in een keukenmachine. Laat het mengsel goed uitlekken op keukenpapier. Er komt heel veel vocht vrij en dit moet zoveel mogelijk verwijderd worden.

Als je geen keukenmachine hebt, kan je de ingrediënten ook raspen of heel fijn snijden.

Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk en een snuf zout. Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg de uitgelekte groente toe en meng het geheel door elkaar.

Voeg de kaas toe en meng dit door het beslag.

Zet een pan op het vuur met iets olijfolie.

Met een lepel, leg je vier hoopjes beslag in de pan en deze strijk je iets uit. Tot je mooie ronde pannenkoekjes hebt van ongeveer 8 cm.

Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.

Serveer ze met de yoghurtdip.

courgettekoekjes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Mirjam Kop
    18 augustus 2018 om 17:54

    Ik heb ze deze zomer al veel gemaakt van de eigen courgette oogst. Het geheim is veel minder melk te gebruiken. Ik knijp de courgette niet uit maar maak het meel (ik gebruik kikkererwtenmeel) met ei en een scheutje melk aan tot het net lekker bindt, niet meer klonterig is. Dan bakken ze super mooi.

    Beantwoorden
  • Aki
    5 augustus 2018 om 19:19

    Lekker receptje, iets aangepast om het wat meer op smaak te brengen: hele rawit peper met zaadjes erin toevoegen, verse platte peterselie, zwarte peper en parmezaanse kaas.. Koekjes blijven inderdaad erg vochtig, daarom uiteindelijk 15 minuten per batch gebakken op middelhoog vuur.

    Beantwoorden
  • Annika
    7 augustus 2018 om 09:15

    Lekker hoor!

    Beantwoorden
  • Sara
    2 april 2018 om 19:53

    Hey ik heb vandaag de koekjes gemaakt samen met mijn neefje van 5 jaar . Hij was zo fier dat hij zelfs 1tje aan de kant heeft gehouden voor oma . ( he doesn't share his food ) dus ja ze waren lekker

    Beantwoorden
  • Nicolle
    23 mei 2018 om 15:45

    Hoeveel callorien per koekje

    Beantwoorden
  • Sandra
    2 september 2017 om 22:12

    Wij gebruiken volkorenmeel. Heerlijk en gezond. Ik rommel altijd maar wat met de hoeveelheden per ingredient totdat er een beslag ontstaat ter dikte van kwark. Heel dik dus. Deze laat ik wel wat langer bakken; zo'n vijf minuten ruim.

    Beantwoorden
  • Gerda Kroes
    8 december 2016 om 17:49

    Het was geen succes. Ondanks dat ik het heel lang heb laten uitlekken . De vulling slap en smaakloos met een pepertje en 6 min gebakken.

    Beantwoorden
  • Annika
    9 december 2016 om 10:11

    Jammer om te horen. Heb je de zaadlijsten ook verwijderd? Dit zorgt er ook voor dat het minder vochtig wordt.

    Beantwoorden
  • Emmy
    24 augustus 2016 om 11:23

    Heerlijk!
    Wel heb ik de zaadlijsten verwijderd voordat ik de courgette ging raspen.

    Beantwoorden
  • Lara
    9 mei 2016 om 17:31

    Kun je ook andere meel gebruiken ipv zelfrijzend bakmeel?

    Beantwoorden
  • Adinda
    10 februari 2016 om 15:21

    Bij de dipsaus heb ik overigens nog chili saus toegevoegd

    Beantwoorden
  • Adinda Maljaars
    10 februari 2016 om 15:20

    Erg lekker. Heb er zelf twee rode pepers ingedaan om het wat extra pittig te maken.

    Beantwoorden
  • Eske
    25 januari 2016 om 16:54

    Dit recept is één van mijn favorieten! Heerlijk!! Wel even wat werk zonder keukenmachine, maar dat is het waard! Ik heb de dip vorige keer met munt gemaakt omdat ik bieslook was vergeten te kopen; een aanrader, heerlijk fris! :)

    Beantwoorden
  • Yolanda
    22 mei 2015 om 17:31

    Kun je de courgette ook laten uitlekken in een kaasdoek en dan het vocht er goed uitwringen? Of wordt het dan weer TE droog?

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 mei 2015 om 19:47

    Ja dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Mieke
    9 september 2014 om 22:20

    Hallo, zijn deze originele koekjes enkel warm te serveren of zijn ze ook lekker koud? De dip is sowieso koud neem ik aan ;) grtjs

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 september 2014 om 23:01

    Koud kan ook lekker zijn.

    Beantwoorden
  • vera
    15 augustus 2014 om 10:03

    Zijn de courgettekoekjes machtig/vullend? Zou je bijvoorbeeld na 2/3 koekjes al verzadigd zijn?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 augustus 2014 om 22:26

    Dat vind ik lastig beoordelen. Ik vind het zelf wel meevallen.

    Beantwoorden
  • amelle
    12 juli 2014 om 15:48

    Kan je ze ook in de oven bakken op een vel bakpapier?

    Beantwoorden
  • amelle
    15 juli 2014 om 22:31

    OK, dit is dus grandioos mislukt...
    Ik heb het gevoel dat mijn beslag nog te 'nat' was...
    Hierdoor kon ik het niet echt bakken...
    :( jammer want ze waren wel lekker van smaak.

    Beantwoorden
  • Mariska
    13 mei 2014 om 19:19

    Zou je deze 'koekjes' ook kunnen invriezen?

    Beantwoorden
  • Karin
    19 maart 2014 om 13:34

    Kun je deze ook van te voren klaar maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 maart 2014 om 14:06

    Ja dat gaat prima.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen