courgettekoekjes

Courgettekoekjes met yoghurtdip

Een tijdje geleden zag ik deze Prei Pannenkoekjes voorbij komen op het blog van Caroline. Ik wilde bijna een hapje uit het scherm nemen, zo lekker zagen ze er uit! Ik heb een obsessie voor pannenkoeken, dat kan ik elke dag wel eten. Koude pannenkoeken bij het ontbijt, hartige voor het diner en zoete als dessert! Deze courgettekoekjes zijn gemaakt van pannenkoekenbeslag, heerlijk als hapje tussendoor! Of als lunchgerecht, ze vielen hier in ieder geval erg in de smaak.

Ingrediënten voor 20 courgettekoekjes
2 courgettes
1 ui
1/2 rode peper
2 tenen knoflook
100 gr geraspte belegen kaas
1 ei
200 ml melk
150 gr zelfrijzend bakmeel
Zeezout


Voor de dip
1 el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
Handjevol bieslook

Bereidingswijze
Maak eerst de dip: meng de mayonaise met de Griekse yoghurt. Hak de bieslook fijn en voeg dit toe aan de dip. Zet het vervolgens apart.

Hak de courgettes, de ui, de rode peper en de knoflook fijn in een keukenmachine. Laat het mengsel goed uitlekken op keukenpapier. Er komt heel veel vocht vrij en dit moet zoveel mogelijk verwijderd worden.

Als je geen keukenmachine hebt, kan je de ingrediënten ook raspen of heel fijn snijden.

Maak een beslag van het bakmeel, het ei, de melk en een snuf zout. Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg de uitgelekte groente toe en meng het geheel door elkaar.

Voeg de kaas toe en meng dit door het beslag.

Zet een pan op het vuur met iets olijfolie.

Met een lepel, leg je vier hoopjes beslag in de pan en deze strijk je iets uit. Tot je mooie ronde pannenkoekjes hebt van ongeveer 8 cm.

Bak de pannenkoekjes ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze goudbruin zijn.

Serveer ze met de yoghurtdip.

courgettekoekjes

Kaasfondue
Komkommer wraps
Bewaar
19 Comments
  • Sandra

    2 september 2017 at 22:12 Beantwoorden

    Wij gebruiken volkorenmeel. Heerlijk en gezond. Ik rommel altijd maar wat met de hoeveelheden per ingredient totdat er een beslag ontstaat ter dikte van kwark. Heel dik dus. Deze laat ik wel wat langer bakken; zo’n vijf minuten ruim.

  • Gerda Kroes

    8 december 2016 at 17:49 Beantwoorden

    Het was geen succes. Ondanks dat ik het heel lang heb laten uitlekken . De vulling slap en smaakloos met een pepertje en 6 min gebakken.

    • Annika

      9 december 2016 at 10:11 Beantwoorden

      Jammer om te horen. Heb je de zaadlijsten ook verwijderd? Dit zorgt er ook voor dat het minder vochtig wordt.

  • Emmy

    24 augustus 2016 at 11:23 Beantwoorden

    Heerlijk! \r\nWel heb ik de zaadlijsten verwijderd voordat ik de courgette ging raspen.

  • Lara

    9 mei 2016 at 17:31 Beantwoorden

    Kun je ook andere meel gebruiken ipv zelfrijzend bakmeel?

  • Adinda

    10 februari 2016 at 15:21 Beantwoorden

    Bij de dipsaus heb ik overigens nog chili saus toegevoegd

  • Adinda Maljaars

    10 februari 2016 at 15:20 Beantwoorden

    Erg lekker. Heb er zelf twee rode pepers ingedaan om het wat extra pittig te maken.

  • Eske

    25 januari 2016 at 16:54 Beantwoorden

    Dit recept is één van mijn favorieten! Heerlijk!! Wel even wat werk zonder keukenmachine, maar dat is het waard! Ik heb de dip vorige keer met munt gemaakt omdat ik bieslook was vergeten te kopen; een aanrader, heerlijk fris! 🙂

  • Yolanda

    22 mei 2015 at 17:31 Beantwoorden

    Kun je de courgette ook laten uitlekken in een kaasdoek en dan het vocht er goed uitwringen? Of wordt het dan weer TE droog?

  • Mieke

    9 september 2014 at 22:20 Beantwoorden

    Hallo, zijn deze originele koekjes enkel warm te serveren of zijn ze ook lekker koud? De dip is sowieso koud neem ik aan 😉 grtjs

  • vera

    15 augustus 2014 at 10:03 Beantwoorden

    Zijn de courgettekoekjes machtig/vullend? Zou je bijvoorbeeld na 2/3 koekjes al verzadigd zijn?

    • Pauline

      15 augustus 2014 at 22:26 Beantwoorden

      Dat vind ik lastig beoordelen. Ik vind het zelf wel meevallen.

  • amelle

    12 juli 2014 at 15:48 Beantwoorden

    Kan je ze ook in de oven bakken op een vel bakpapier?

    • amelle

      15 juli 2014 at 22:31 Beantwoorden

      OK, dit is dus grandioos mislukt…\r\nIk heb het gevoel dat mijn beslag nog te ‘nat’ was…\r\nHierdoor kon ik het niet echt bakken…\r\n:( jammer want ze waren wel lekker van smaak.

  • Mariska

    13 mei 2014 at 19:19 Beantwoorden

    Zou je deze ‘koekjes’ ook kunnen invriezen?

  • Karin

    19 maart 2014 at 13:34 Beantwoorden

    Kun je deze ook van te voren klaar maken?

Plaats een reactie