fbpx
Menu

Zalmtartaar

Ik ben dol op vis en dan vooral gerookte of rauwe vis. En het is ook nog eens hardstikke gezond! Een zalmtartaar maak ik dan ook graag. Ik heb gekozen voor een combinatie van rauwe zalm en gerookte zalm omdat ik dit zelf erg lekker vind. De appel maakt het heerlijk fris! Eigenlijk is het meer een gerechtje voor een stralende zomerdag, maar ach ik haal de zomer gewoon in huis.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr rauwe zalm
150 gr gerookte wilde zalm
2 tl mosterd
1 sjalot
1 groene appel
Sap van een 1/2 citroen
Olijfolie
Peterselie
Peper en zout

Bereidingswijze
Snij de rauwe zalm en de gerookte zalm heel fijn en meng het door elkaar.

Snipper de sjalot fijn en voeg deze bij de zalm.

Voeg de mosterd, een scheutje olijfolie en het sap van een citroen toe.

Rasp de appel fijn en voeg deze bij de zalm

Hak de peterselie fijn en voeg deze bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.

Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

Maak mooie rondjes met een kookring en serveer met brood.

zalmtartaar

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1 reactie

  • Elien
    24 juni 2014 om 17:47

    Super fris gerecht, héél lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen