fbpx
Menu

Home Made Soep van aardpeer

Soep van topinamboer.. alleen het woord is al leuk! Klinkt chique, in ieder geval chiquer dan aardpeer. Het is een vergeten groente en net als bijna alle vergeten groenten heeft deze aardpeer een zoetige smaak. Yvette noemt het ook Topinamboer en ze kookt er soep van!

De foto ziet er heerlijk uit, romig met zwarte spikkels van de pepers. Yvette maakt de soep van aardpeer met room en garneert deze met gebakken pastinaak en paddestoelen. Beide had ik niet in huis, wel champignons en melk. Ik heb het recept dus een beetje aangepast naar mijn voorraad, hij is lekker, zacht en zalvig zoals Yvette beloofd.

Ingredienten voor 4 personen
500 gr aardperen
1/2 ltr kippenbouillon
250 ml melk
2 sjalotten
100 ml witte wijn
Gebakken champignons
Citroensap
Peper en Zout

Bereidingswijze
Schil de aardperen en snij ze in gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen.

Pel en snipper de sjalotten en fruit deze aan in wat olijfolie. Voeg de aardperen toe en bak het geheel aan.

Blus de aardperen af met de witte wijn. Laat de wijn iets inkoken.

Voeg de bouillon en de melk toe en laat het geheel 15-20 minuten koken.

Bak de champignons in een andere pan aan met wat peper en zout.

Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout.

Garneer de soep van aardpeer met de gebakken champignons

aardperen soep

 

Bron: Home Made

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Nelia
    30 maart 2016 om 10:10

    Ik heb geen melk, maar (slag)room. Deze voeg ik altijd pas toe vlak voor het pureren, omdat ik ooit eens geleerd heb (van m'n moeder) dat room niet moet koken. Dan verliest het smaak. Het staat nu te koken (zonder de room dus ;-)) e ruikt heerlijk! Dankjewel voor het delen van je recept!

    Beantwoorden
  • Mariska
    12 februari 2015 om 21:00

    Zou ik de melk kunnen vervangen door sojamelk?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 februari 2015 om 17:37

    Yes!

    Beantwoorden
  • Manon
    22 oktober 2013 om 21:32

    Heeft iedere groenteboer aardpeer?
    En ze lijken me ook lastig schillen, of niet?

    Beantwoorden
  • Pauline
    23 oktober 2013 om 12:31

    Nee niet allemaal maar je kunt er altijd om vragen ;) Schillen is inderdaad even een klusje met al die hobbels en bobbels.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen