aardappelpannenkoek

Aardappelpannenkoek

M. wilde graag een aardappelpannenkoek eten ook wel rösti genoemd. Zo gaat dat bij ons thuis, M. geeft zijn wensen door en ik maak het! De liefde van de man, gaat toch door de maag. Bovendien vind ik het zelf ook lekker! Als het mij niet aanstaat, maak ik het niet, zo ben ik dan ook wel weer! Gelukkig is er niet veel wat ik niet lekker vind, ja orgaanvlees, daar maak je mij niet blij mee! Maar rösti dat lust toch iedereen?

Ingrediënten voor 4 personen
500 gr aardappelen
2 tenen knoflook
1 ui
1 ei losgeklopt
Peper en zout

Bereidingswijze
Schil en was de aardappelen. Rasp ze met een grove rasp tot slierten.

Pel de knoflook en de ui en hak deze fijn.

Meng de knoflook en de ui door de aardappelen en voeg het losgeklopte ei toe.

Meng het geheel door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.

Verhit wat boter in de koekenpan en giet het aardappelmengsel in de pan.

Druk het met de bolle kant van de lepel plat en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes aanbakken.

Leg een bord op de pan en kiep de aardappelpannenkoek om. Schuif de pannenkoek nu voorzichtig terug in de pan en bak de andere kant ook 10 minuten aan.

Let erop dat het vuur niet te hoog staat, anders brandt het aan.

aardappelpannenkoekaardappelpannenkoek

Ravioli met geitenkaas
Bloemkoolsoep
Bewaar
2 Comments
  • RM

    5 mei 2015 at 22:22 Beantwoorden

    Waarmee zou ik ei kunnen vervangen?

  • Melanie

    17 maart 2015 at 14:59 Beantwoorden

    Ik maak ze zelf ook vaak, maar dan maak ik gelijk een hele stapel al is dat veel werk. Ik maak het alleen met andere ingredienten:\r\n\r\n- aardappels\r\n- uien\r\n- ei\r\n- panneermeel\r\n- peper\r\n- zout

Plaats een reactie