fbpx
Menu

Zelf friet maken

Een paar weken geleden was ik in Brugge, prachtige stad en ik at daar natuurlijk Vlaamse friet. Ik ben dol op die dikke frieten met die zurige mayonaise er bij. Die Belzje Majoneis kan je in mijn webshop kopen. Zelf friet maken is helemaal niet zo moeilijk en bovendien super lekker.

Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
1 el maïzena
Zonnebloemolie
Zeezout

Bereidingswijze
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken, of zo dik als je zelf wilt. Snij de plakken vervolgens in repen.

Was de frieten en dep ze droog met wat keukenpapier.

Strooi de maïzena over de frieten en hussel het geheel door elkaar.

Verwarm de zonnebloemolie in een wok tot ongeveer 140 graden.

Bak de frieten kort in de olie, ze mogen nog niet kleuren.

Laat de frieten uitlekken op keukenpapier en dep ze wederom droog met keukenpapier.

Verwarm de olie tot 180 graden.

Bak de frieten in ongeveer 5 minuten gaar tot ze goudbruin en knapperig zijn!

Serveer met een flinke klodder mayonaise.

zelf friet maken

En smullen maar!

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Esther
    7 maart 2015 om 15:07

    voor hoeveel personen is dit gerecht ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 maart 2015 om 12:56

    Je kunt ongeveer 2 aardappelen per persoon rekenen

    Beantwoorden

Reactie plaatsen