fbpx
Menu

Koolsalade

We aten ossenhaas met friet en salade! Zelfgemaakte friet en een koolsalade er bij.  Beetje eetcafé stijl dus! Doet mij een beetje denken aan mijn studententijd! Regelmatig ging ik met vrienden eten in één van de vele eetcafés die Groningen rijk is, een daghap voor een tientje. De ossenhaas was dan een biefstuk, de friet was niet zelf gemaakt en de koolsalade kwam misschien ook wel uit een bakje. Tegenwoordig maken we alles zelf, maar het studenten gevoel blijft…

Ingrediënten
1/2 spitskool
4 wortelen (bospeen)
1 frisse appel (Elstar)
2 handjevol rozijnen
1 1/2 el yoghurt
1 flinke tl mosterd
1 flinke tl mayonaise
1 scheutje witte wijn azijn
1 tl honing
Peper en zout

Bereidingswijze
Snij de spitskool in hele dunne reepjes en was de kool.

Was de wortelen en rasp ze met een grove rasp, voeg ze bij de kool.

Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool.

Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise, de honing en de mosterd en breng deze op smaak met peper en zout.

Meng de dressing door de salade!

koolsalade

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

  • Barbara
    1 februari 2019 om 13:52

    Zo geel als op de foto is het niet geworden hoor!

    Beantwoorden
  • Lisa
    31 maart 2017 om 12:32

    Wat een heerlijk recept. Als je veel over hebt, kun je het dan invriezen? Is het dan nog lekker na ontdooien?

    Beantwoorden
  • Marijke Raspoort
    14 augustus 2016 om 14:41

    Mijn keuken ruikt al de hele dag naar m,n stukje vlees wat in de oven ligt. Procureur met bbq saus. Ooooo kan nietwachten tot onze vrienden er zijn en we kunnen gaan smullen. Op het laatst nog even de koolsalade er bij maken en klaar is Clara( o nee ik heet Marijke)

    Beantwoorden
  • Marie11e
    6 augustus 2016 om 12:40

    Karnemelk gebruikt in plaats van yoghurt. Erg lekker! Volgende keer probeer ik appel cider azijn. Lijkt me ook een goede smaakmaker voor dit recept!

    Beantwoorden
  • K.DeBelder
    5 augustus 2015 om 15:16

    hoi, genoten van jouw koolsalade. kon ik zelfs nog goed bewaren voor de dag erna. nog beter dan!

    Beantwoorden
  • Nicôle
    30 mei 2015 om 19:16

    Hoi Pauline, Ik heb het procureurstuk in de koelkast, de bbq-saus gemaakt evenals de rub. Heb je nog tips als ik het vlees sneller zou willen bereiden?

    Beantwoorden
  • Angelle
    18 april 2015 om 09:19

    Kan ik deze salade al een dag van te voren bereiden?

    Beantwoorden
  • Manon
    30 september 2014 om 19:47

    Hallo Pauline,
    Voor hoeveel personen is dit recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 september 2014 om 19:52

    Bijgerechtje voor 4

    Beantwoorden

Reactie plaatsen