espresso cupcakes

Espresso cupcakes

Ik ben dol op koffie en ik ben dol op cupcakes. 1 + 1 = 2! Deze espresso cupcakes zijn heerlijk, het zachte van de cake in combinatie met het romige van de crème is hemels.  Hou je ook van koffie? Probeer deze espresso cupcakes dan eens.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
2 el sterke koffie
2 tl instant mokka in 1 el water opgelost
250 gram merinque botercrème (Recept)
Chocoladevlokken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Spatel de koffie door het beslag en giet het beslag in de cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in 2o minuten af op 170 graden.

Meng de instant koffie door de botercreme.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, spuit je een toef crème op de cupcake met een spuitzak.

Deze bestrooi je de espresso cupcakes vervolgens met chocoladevlokken. Hemels is het!

espresso cupcakes

Koolsalade
Gerookte knoflook kip
Bewaar
3 Comments
  • A Quirijnen

    26 juni 2017 at 14:41 Beantwoorden

    Hoelang moeten de cupcakes in de oven en wanneer voeg je de mokka toe?

    • Pauline

      28 juni 2017 at 11:36 Beantwoorden

      De mokka is voor door de botercreme. En ze mogen 20 minuutjes in de oven 🙂

  • anoniempje

    20 oktober 2014 at 17:33 Beantwoorden

    hoelang moeten ze in de oven?

Plaats een reactie