fbpx
Menu

Espresso cupcakes

Ik ben dol op koffie en ik ben dol op cupcakes. 1 + 1 = 2! Deze espresso cupcakes zijn heerlijk, het zachte van de cake in combinatie met het romige van de crème is hemels.  Hou je ook van koffie? Probeer deze espresso cupcakes dan eens.

Ingrediënten voor 12 stuks
150 gram roomboter
150 gram suiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
3 eieren
2 el sterke koffie
2 tl instant mokka in 1 el water opgelost
250 gram merinque botercrème (Recept)
Chocoladevlokken

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de boter met de suiker wit en romig. Mix 1 voor 1 de eieren door het beslag totdat deze volledig opgenomen zijn.

Zeef het bakmeel en spatel dit door het beslag.

Spatel de koffie door het beslag en giet het beslag in de cupcake vormpjes.

Bak de cupcakes in 2o minuten af op 170 graden.

Meng de instant koffie door de botercreme.

Als de cupcakes afgekoeld zijn, spuit je een toef crème op de cupcake met een spuitzak.

Deze bestrooi je de espresso cupcakes vervolgens met chocoladevlokken. Hemels is het!

espresso cupcakes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

  • A Quirijnen
    26 juni 2017 om 14:41

    Hoelang moeten de cupcakes in de oven en wanneer voeg je de mokka toe?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 juni 2017 om 11:36

    De mokka is voor door de botercreme. En ze mogen 20 minuutjes in de oven :)

    Beantwoorden
  • anoniempje
    20 oktober 2014 om 17:33

    hoelang moeten ze in de oven?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen