Menu

Bitterkoekjespudding

Mijn favoriete pudding bij uitstek is bitterkoekjespudding! Ik ben dol op de zachte smaak van de amandelen en het romige van de pudding. 1 en 1 = 2!
Het is ook een lekker nagerecht voor kerst. Serveer er een glaasje Amaretto bij en je hebt een heerlijk kerst dessert.

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr bitterkoekjes
250 ml volle melk
5 blaadjes gelatine
50 gr suiker
250 ml slagroom
2 el amaretto (of meer)

Bereidingswijze
Verkruimel de helft van de bitterkoekjes en besprenkel deze met de amaretto.

Week de blaadjes gelatine in koud water.

Verhit de melk met de rest van de bitterkoekjes en de suiker en breng het net tegen de kook aan. Laat het 15 minuten op een laag vuur staan.

Knijp de gelatine uit en voeg dit bij de hete melk.

Voeg de slagroom toe en laat het geheel iets afkoelen.

Spatel de bitterkoekjes door de room.

Giet de bitterkoekjespudding in de vorm en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Je zou er eventueel nog chocolade saus bij kunnen serveren, ik vind het zo al lekker genoeg.

Bitterkoekjespudding

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Henriette
    9 mei 2016 om 18:49

    Hoi, ik heb deze gister gemaakt, we vonden hem erg geslaagd maar ik vond hem erg stijf... Ik houd van iets lobbiger, kan ik dan ipv 5 blaadjes gelatine ook 4 blaadjes nemen?

  • Fabienne
    17 maart 2016 om 16:40

    Het staat nu een uur in de koelkast, hoop dat het gaat lukken om stijf te worden. ?

  • Sheila
    12 februari 2014 om 21:17

    Slagroom eerst opkloppen

  • Pauline
    22 december 2013 om 20:16

    Nee dat hoeft niet perse. Goede keus, deze is super lekker.

  • Lianne
    22 december 2013 om 19:49

    Moet de slagroom eerst opgeklopt worden?

  • Elise
    30 november 2013 om 14:15

    Bedankt!

  • Pauline
    30 november 2013 om 13:59

    Oeps die spatel je er op het laatst doorheen. ;)

  • Elise
    30 november 2013 om 10:18

    Hoi Pauline,

    Lekker recept lijkt me, maar wanneer moet de met amaretto besprenkelde bitterkoekjes in de pudding? of is dat voor bovenop?

    Groetjes Elise

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.