fbpx
Menu

Venkelsalade met sinaasappel

Dit is een lekkere en frisse venkelsalade met sinaasappel. Venkel is een knolletje met een anijsachtige smaak. De groente komt oorspronkelijk uit het Middellandse zee gebied maar wordt tegenwoordig ook volop in Nederland gekweekt. Vroeger werd het vaak gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen maag- en spijsverteringsproblemen. Ook zouden de zaadjes de duivel en boze geesten verdrijven. Ik vind het vooral een lekkere frisse groente, lekker bij bijvoorbeeld kipfilet. Aangezien de eerste zonnestralen zo nu en dan weer de kamer binnen schijnen heb ik er een zomerse tintje aan gegeven.

Ingrediënten voor 4 personen
1 venkelknol
1 rode ui
2 sinaasappels
25 gram rozijnen
2 el olijfolie
1 el wittewijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd

Bereidingswijze
Verwijder het groen, de onderkant en de stelen van de venkel. Snij de venkel doormidden en verwijder het hart van de groente. Dit is erg hard namelijk.

Snij de venkel in hele dunne reepjes.

Schil de sinaasappelen (ook het witte vlies er af) en snij de stukjes uit de vrucht. Dit doe je door langs de vliezen te snijden. Je krijgt dan frisse stukjes zonder schilletje.

Vang het vocht op en knijp de overgebleven vliezen uit. Meng dit met de olijfolie, de azijn, de honing en de mosterd tot een gladde dressing.

Pel en halveer de ui en snij deze in reepjes.

Voeg de ui, de sinaasappelstukjes en de rozijnen toe aan de venkelsalade.

Voeg tenslotte de dressing toe en serveer de venkelsalade meteen.

venkelsalade

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Felieke
    21 juni 2014 om 11:35

    Misschien handig om ook even op te schrijven wat je met de olijfolie, azijn, honing en mosterd hebt gedaan......

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 juni 2014 om 12:44

    Oh het lijkt inderdaad alsof er een stukje mist. Heb het aangepast :)

    Beantwoorden
  • Erna van Luijk
    5 juni 2014 om 22:44

    Hallo Pauliine ,
    Wij hebben vandaag genoten van deze lekkere salade . Ik wil hem graag bewaren op Pinterest net zoals sommige andere recepten van jjou. Meestal gaat dat prima maar met dit recept wil het maar niet lukken. Kun je kijken of er iets mist waardoor het bij dit recept niet lukt ? We zijn erg blij met jouw recepten , We proberen minder vlees en meer gevarieerd te eten en oa met jouw recepten lukt dit prima ! Bedankt daarvoor !! Groetjes Erna

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 juni 2014 om 14:02

    Dat is raar, ik heb geen idee waar dat aan kan liggen. stom!

    Beantwoorden
  • Erna van Luijk
    21 juni 2014 om 16:09

    Is het een idee dat jij hem zelf op pinterest zet ? Kan ik hem van daaruit pinnen :) Alvast bedankt !!

    Beantwoorden
  • Bart
    16 februari 2014 om 18:11

    Een echte aanrader, heerlijke salade!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen