Menu

Tarte Tatin met peer

Tarte Tatin met peer is één van de meest bekeken posts op mijn blog. Ook meteen de post die het meest gevonden wordt via google. Toen ik dit blog begon had ik nooit verwacht dat het zo groot zou worden en dat ik al meer dan 100.000 pageviews heb. Ik vind het echt geweldig dat jullie mij blijven volgen. Voor mij zelf zit er ook een uitdaging in om elke keer wat nieuws te maken. Behalve deze keer, een post zonder foto kan natuurlijk niet…

Ingrediënten voor 4 personen
3 conference peren
4 plakjes bladerdeeg
4 kleine el suiker
4 klontjes boter
1 ei
Snufje kaneel

tarte tatin met peer

Bereidingswijze
Vet de vormpjes in met boter en doe in elk vormpje een klontje boter en een kleine eetlepel suiker. Beweeg het vormpje een beetje zodat de suiker gelijkmatig verdeeld wordt.

Zet de vormpjes ongeveer 7 minuten in de voorverwarmde oven op ongeveer 190 graden totdat de suiker gecarameliseerd is.

Snij de peren in plakjes en meng deze met een snufje kaneel.

Haal de vormpjes uit de oven en leg de plakjes peer dakpansgewijs in de vormpjes. Snij een rondje uit een plakje bladerdeeg en drapeer deze over de peer.

Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met eigeel.

Zet de vormpjes terug in de oven en bak ze in ongeveer 18 minuten op 200 graden af. Als het bladerdeeg lichtbruin en krokant is keer je het taartje om op een bordje en klaar is je omgekeerde perentaart.

Serveer met een bolletje karamel ijs

tarte tatin met peer

1_UitPaulinesKeuken_claim-dit-bordje-Tartetatin

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Pauline
    10 december 2017 om 14:01

    Dit zijn mini taartvormpjes van 10 cm. Een muffinvorm kan wel, maar dan krijg je hele kleine taartjes :)

  • SiMone
    6 december 2017 om 21:43

    Ziet er lekker uit! Welke vormpjes heb je gebruikt? Kan dit ook een een muffinvorm? (zo’n plaat met 6 bakjes)

  • Pauline
    8 oktober 2015 om 22:22

    Jeeej!

  • apolonia
    8 oktober 2015 om 20:51

    die was een van de beste tarte tatin djw daar voor het was smullen hier grtjes

  • Maria Koenis
    18 december 2013 om 13:28

    Uitproberen?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.