Menu

Stoofperen in rode wijn

Met de kerstdagen in aantocht kan een recept voor stoofperen niet ontbreken. Ik vind stoofperen echt iets feestelijks hebben. Terwijl wij ze vroeger toch regelmatig bij de aardappelen en het rundvlees aten. Hoe meer rode wijn of bessensap je toevoegt, hoe roder de kleur. Stoofperen kan je ook goed als dessert eten, lekker met een bolletje ijs er bij.

Hoe langer hoe beter geldt voor stoofperen. De naam zegt het al, als je de tijd hebt, laat ze dan gerust 3 uur of langer stoven. Zorg er alleen voor dat niet al je kookvocht verdampt, maar op een zacht vuurtje zal dit niet zo snel gaan.

Ingrediënten voor 4 personen
8 Stoofperen (Gieser Wildeman)
1 kaneelstokje
2 kruidnagelen
500 ml water
250 ml rode wijn (of bessensap)
1 el suiker

Bereidingswijze
Schil de peren en verwijder het klokhuis. Je kan dit ook achterwege laten en de peren in zijn geheel serveren.

Zet een pan op het vuur met het water, de wijn, de kruidnagelen, het kaneel en de suiker en stoof de peren op een zacht vuurtje in ongeveer 3 uur gaar.

Serveer de stoofperen als bijgerecht voor het kerstdiner.

stoofperen in rode wijn

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Nel Bottenberg
  24 december 2017 om 17:32

  De peertjes waren heerlijk! Heb ze wel gehalveerd want dan staan ze beter onder het vocht. Daarna peren gescheiden van het vocht en vocht ingekookt tot ongeveer de helft. Daarna gebonden met aardappelmeel. Dank je wel Pauline.

 • Pauline
  27 oktober 2013 om 19:35

  Yum!

 • Jacqueline
  27 oktober 2013 om 12:02

  Niet alleen met kerst. Ze staan nu op het vuur. Ik heb op jouw advies nog kruidnagelen toegevoegd. Ik ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.