fbpx
Menu

Peanutbutter fudge recept

Joyce van The Fat Judge heeft het stokje van het Foodblogevent deze maand gekregen vanKralings Kroken. Met haar huisgerotte zuurkool won zij het thema van de maand november: “Toen er nog geen koelkast was”. Nu was het de beurt aan Joyce om iets te bedenken voor de maand december. December is de maand die in het teken staat van familie, lekker eten en cadeautjes. Een culinair cadeautje moest het worden, een super leuk thema, daar kan ik wel wat mee! Ik ben dol op peanutbutter fudge en ik zou er in ieder geval heel blij van worden als ik dit zou krijgen.

Ingrediënten
1 klontje roomboter
2 el pindakaas met nootjes
1 blikje gecondenseerde melk (400 gr)
100 gr pinda’s

Bereidingswijze
Laat de boter en de pindakaas op een laag vuur smelten in een pan.

Voeg de gecondenseerde melk toe en meng het geheel door elkaar. Laat het pannetje ongeveer 10 – 15 minuten op een laag vuur staan. Let op dat je blijft roeren, anders brandt het aan.

Voeg de pinda’s toe en meng het geheel door elkaar. Als de fudge dikker is geworden, is het klaar.

Stort de fudge in een bakblik bekleedt met bakpapier.

Laat het een nachtje opstijven in de koelkast en snij het vervolgens in blokjes.

peanutbutter fudge

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Aina
    19 april 2015 om 23:02

    Ik heb gezoete gecondenseerde kokosmelk gebruikt. Een aanrader!

    Beantwoorden
  • Renate
    9 juni 2014 om 16:55

    Klinkt heerlijk!
    Gebruik je hiervoor gezouten of ongezouten pinda's?

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 juni 2014 om 19:28

    Ongezouten maar ik denk dat pinda's met zout stiekem ook heel lekker is.

    Beantwoorden
  • Alissa
    19 mei 2014 om 20:30

    Erg lekker! Helaas na een dag + nacht opstijven niet zo hard als op de foto. Maar nog redelijk zacht.

    Moet ik het prutje nog langer op het vuur houden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:07

    Ja nog langer op het vuur.

    Beantwoorden
  • Bianca
    11 februari 2014 om 13:37

    Heerlijk.....kan niet anders zeggen...

    Beantwoorden

Reactie plaatsen