Menu

Lamsbout uit de oven

Deze pittige pruimenchutney is gemaakt door Landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe. De chutney is zoet en pittig tegelijk. De kruidige smaak van de specerijen en de rozijnen gaan perfect samen met de lamsbout uit de oven. De chutney is biologisch en bevat geen kunstmatige toevoegingen. Ideaal voor het kerstdiner, ik weet zeker dat je hier punten mee scoort. 

Ingrediënten voor 4 personen
1 lamsbout van ongeveer 500 gr
1 el venkelzaad
Peper en zout
1 bol knoflook
Boter
Olijfolie
4 el Pittige pruimen chutney

lamsbout uit de oven

Bereidingswijze
Haal de lamsbout een uur voor het bereiden uit de koeling, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bestrooi de lamsbout royaal met peper, zout en het venkelzaad. Bak de lamsbout rondom aan in een koekenpan met wat boter.

Dresseer wat olijfolie in een ovenschaal. Leg de lamsbout hierin en bedruip de bout met het braadvocht. Snij de bol knoflook doormidden en leg deze in de schaal.

Gaar de lamsbout in ongeveer 35 minuten mooi rosé. Bedruip de bout om de 10 minuten met het braadvocht.

Als je een vleesthermometer hebt, is de lamsbout klaar bij een kerntemperatuur van 60 graden.

Laat het vlees ongeveer 15 minuten rusten en serveer het lam met de chutney.

lamsbout uit de oven

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Pauline
    2 mei 2017 om 10:23

    Ja dat klopt. Het is een kant en klare chutney van Landgoed de Mariënwaerdt.

  • janny biesma
    2 mei 2017 om 08:32

    is de chutney alleen voor erbij ? Ik kan hem niet in het recept terug vinden

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST