Menu

Home Made Koffielikeur

Zelf je eigen  home made koffielikeur maken, kan dat? Ja dat kan! Yvette van Boven laat in haar boek Home Made zien hoe je diverse likeuren zelft kunt brouwen. Ok, de vodka wordt niet zelf gestookt, dat is een andere tak van sport.

Ik ben dol op koffie en dol op caramel. Deze Haagse Hopjes koffie likeur moest ik dan ook maken. Ik had nog wat Vodka over van de DIY vanille extract dus kon meteen aan de slag.

Wat mij wel opvalt in Home Made is dat Yvette graag grote porties maakt. De recepten zijn vaak voor minimaal 8 personen. Laten we het er maar op houden dat Yvette een gezelligheidsdier is. Dat blijkt ook uit dit recept, een liter likeur! Ik heb de helft gemaakt, voor ons tweeën meer dan voldoende.

Voor de likeur verwarm je  375 gr bruine suiker + 375 gr kristalsuiker, 4 vanille stokjes, 200 ml sterke koffie en 750 ml water tot een dikke stroop en dit voeg je toe aan 400 ml Vodka. Even mengen en klaar is je zelfgemaakte likeur.

Ik heb nog een tip, misschien een beetje een gekke, laat een deel van de stroop op een lepel afkoelen. Zo creëer je voor jezelf een heerlijke Haagse lolly! Succes verzekerd voor de zoetekauwen onder ons!

koffielikeur

 

Bron: Home Made

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

 • Sylvia BV
  30 november 2014 om 10:04

  Ik heb twee jaar geleden de hazelnootvariant van Yvette gemaakt. Er is nog steeds over, het was een flinke weckpot. Hoe kang kan ik dat eigenlijk bewaren? En waar kan ik het nog meer in gebruiken?

  Thanks!!

 • Carlijn
  15 oktober 2014 om 11:53

  Heel leuk recept! Ik zit op een horecaschool en wij willen deze likeur gaan maken. Maar mijn vraag is hoeveel liter is dit? Dan kunnen wij het gaan doorrekenen voor onze gasten.
  Alvast bedankt voor uw antwoord!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.