Geroosterde wortelen uit de oven

Een wortel is een groente waar je heel veel mee kunt. Je kunt hem koken, stoven met wat roomboter, wokken, pureren, verwerken in een stamppot of zoals ik gedaan heb roosteren in de oven. Deze bereiding is erg makkelijk en zeer smaakvol. Een grote schaal geroosterde wortelen, staat ook nog eens heel feestelijk.

Ingrediënten
Bospeen
1 el karwijzaad
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Schraap de schil van de bospeen en knip het loof er af. Ik heb zelf een klein stukje groen over gelaten, voor de presentatie.

Was de wortelen en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de wortelen met olie en schud de schaal heen en weer zodat de olie mooi verdeeld is.

Bestrooi de wortelen met peper, zout en een el karwijzaad.

Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar op 200 graden.

Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.

Geroosterde wortelen

Lamsbout uit de oven
Tarte Tatin met peer
Bewaar
6 Comments
  • Reg ten Zijthoff

    10 augustus 2017 at 15:17 Beantwoorden

    De worteltjes laten zich ook prima roosteren met koriander, gember en knoflook. Bij voorkeur alles vers.

    Lamsbout uit de oven maak ik het liefst in de Romertopf en dan met een in stukken gesneden VENKEL knol. Maar jou recept werkt ook uitstekend. Varieer eens met koriander in plaats van venkelzaad. Combineer dan verse koriander en gedroogd.

  • Mirjam

    29 september 2015 at 09:25 Beantwoorden

    Hmm klinkt heerlijk en ga ik zeker proberen. \r\n(En pssst: karwIJzaad)

  • Evie

    6 september 2014 at 18:21 Beantwoorden

    is dit recept ook lekker als je het in plaats van in de oven zet bakt in de pan?

  • Shannon Roest

    22 december 2013 at 13:11 Beantwoorden

    Hoi Pauline! Kun je dit recept ook eerder op de dag roosteren en later opwarmen voor het opdienen?

    • Pauline

      22 december 2013 at 20:22 Beantwoorden

      Ja dat kan wel maar ik zou ze gewoon rauw klaarleggen in de ovenschaal en dan vlak voor het serveren in de oven zetten.

Plaats een reactie