fbpx
Menu

Geroosterde wortelen uit de oven

Een wortel is een groente waar je heel veel mee kunt. Je kunt hem koken, stoven met wat roomboter, wokken, pureren, verwerken in een stamppot of zoals ik gedaan heb roosteren in de oven. Deze bereiding is erg makkelijk en zeer smaakvol. Een grote schaal geroosterde wortelen, staat ook nog eens heel feestelijk.

Ingrediënten
Bospeen
1 el karwijzaad
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze
Schraap de schil van de bospeen en knip het loof er af. Ik heb zelf een klein stukje groen over gelaten, voor de presentatie.

Was de wortelen en leg ze in een ovenschaal.

Besprenkel de wortelen met olie en schud de schaal heen en weer zodat de olie mooi verdeeld is.

Bestrooi de wortelen met peper, zout en een el karwijzaad.

Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar op 200 graden.

Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.

Geroosterde wortelen

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Reg ten Zijthoff
    10 augustus 2017 om 15:17

    De worteltjes laten zich ook prima roosteren met koriander, gember en knoflook. Bij voorkeur alles vers. Lamsbout uit de oven maak ik het liefst in de Romertopf en dan met een in stukken gesneden VENKEL knol. Maar jou recept werkt ook uitstekend. Varieer eens met koriander in plaats van venkelzaad. Combineer dan verse koriander en gedroogd.

    Beantwoorden
  • Henk Camping
    31 oktober 2017 om 16:35

    Hé Reg! Kook jij ook graag. Leuk je gier te treffen bij Pauline. Groetjes Henk Camping

    Beantwoorden
  • Mirjam
    29 september 2015 om 09:25

    Hmm klinkt heerlijk en ga ik zeker proberen.
    (En pssst: karwIJzaad)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 september 2015 om 19:34

    Oh god wat dom van mij!

    Beantwoorden
  • Evie
    6 september 2014 om 18:21

    is dit recept ook lekker als je het in plaats van in de oven zet bakt in de pan?

    Beantwoorden
  • Shannon Roest
    22 december 2013 om 13:11

    Hoi Pauline! Kun je dit recept ook eerder op de dag roosteren en later opwarmen voor het opdienen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 december 2013 om 20:22

    Ja dat kan wel maar ik zou ze gewoon rauw klaarleggen in de ovenschaal en dan vlak voor het serveren in de oven zetten.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen