Geroosterde wortelen
Een plaatje toch deze geroosterde wortelen? De wortelen zijn gekarameliseerd met honing, waardoor de gegrilde wortelen een heerlijke zoete smaak krijgen. Voor deze wortels uit de oven gebruikten we regenboogwortels, maar bospeen kan net zo goed. De voorbereiding kost slechts vijf minuten en als de wortelen eenmaal in de oven staan, heb je er geen omkijken meer naar. Serveer de geroosterde wortelen bij zalm met een kruidenkorst of stoofvlees. Een lekker bijgerecht waar iedereen blij van wordt!
Wil je variëren? Garneer de geroosterde wortelen met wat feta of gehakte pistachenootjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr regenboogwortels (of bospeen)
- 1 el tijm
- 1 el honing
- Olijfolie
- Peper en zout
Lekker met
- Feta of gehakte pistachenootjes
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Schraap de schil van de wortelen. Wij hebben voor de presentatie een klein stukje groen over gelaten, maar je kunt het loof er ook afhalen.
Was de wortelen, vet een ovenschaal met wat olijfolie in en leg de wortelen erin.
Besprenkel wat olijfolie en de honing over de wortelen en breng ze op smaak met de tijm, peper en zout. Schud de ovenschaal heen en weer zodat alles mooi verdeeld is.
Rooster de wortelen in ongeveer 35 minuten gaar. Schud de ovenschaal tussendoor even voor een gelijkmatige garing.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in