fbpx
Menu

Aardappel Pastinaak Taartjes

De pastinaak behoort tot de vergeten groenten. Deze oud Hollandse groente is weer helemaal terug van weggeweest! Overal zie je ze op de kaart staan. De wortel is zoetig van smaak en een perfecte combinatie met aardappel. Je kan er ook een puree van maken, ik heb er aardappeltaartjes van gemaakt. Lekker, snel en feestelijk! Ideaal voor bij het kerstdiner.

Ingrediënten voor 4 personen
3 aardappelen
1 pastinaak van ongeveer 15 cm
200 ml room
Peper en zout
2 tenen knoflook
Geraspte oude kaas

Bereidinsgwijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de aardappelen en snij deze in dunne plakjes. Je kan ook een mandoline gebruiken, of een kaasschaaf.

Schil de pastinaak en ook deze snij je in dunne plakjes.

Was de aardappel en de pastinaak.

Doe de room in een pannetje en voeg de tenen knoflook in zijn geheel toe (zonder schil). Breng de room op smaak met peper en zout en gaar de aardappel en de pastinaak hier gedurende 10 minuten in.

Neem een ovenschaal of een muffinvorm en verdeel de pastinaak en de aardappel over de bodem van de schaal.

Giet de room over de aardappelen en bestrooi deze rijkelijk met oude kaas.

Zet de schaal ongeveer 20 – 25 minuten in de oven.

aardappel pastinaak taartjes

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Astrid Waltmans
    29 juni 2017 om 18:59

    Mijn AH had geen pastinaak, dus ik heb in de plaats daarvan een courgette genomen, die ik rauw onderin de schaal heb gelegd. In tamelijk dikke plakken. In de room heb ik nog wat pittige paprikapoeder gedaan. Het was heerlijk!

    Beantwoorden
  • Annika
    30 juni 2017 om 09:58

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Otje
    26 november 2014 om 21:04

    Ik had nog zoete aardappel en pastinaak over, dus heb dit gebruikt. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  • Nicole
    17 november 2014 om 15:10

    Pauline, wat voor een soort aardappels gebruik je hiervoor? Kruimige?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 november 2014 om 22:23

    Ja meestal iets kruimig.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen