fbpx
Menu

Tiramisu Taart

Op Facebook en Twitter had ik al een foto geplaatst van deze overheerlijke tiramisu taart! Ik ben dol op tiramisu en deze taart is echt goddelijk! Het was een beetje een experiment, maar het heeft zich goed uitgepakt. Ik maakte deze taart voor mijn zusje haar 26e verjaardag! Wil je indruk maken op je familie en vrienden? Maak dan deze taart, mij is het in ieder geval wel gelukt!

Ingrediënten voor 10 personen
Bodem
4 eieren
120 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gram bloem
20 gram maïzena
1 tl citroenrasp

Vulling
200 gr mascarpone
200 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)

Koffiemousse
1 zakje mokka instant koffie
2 tl water
200 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje klopfix
1 kopje espresso
2 tl suiker
3 el marsala
150 gr pure chocolade
Cacao

Materialen
Springvorm 23 cm
Spuitzak
Bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).

Maak eerst de bodem. Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en de vanillesuiker totdat ze schuimig en luchtig zijn. Mix de eieren ongeveer 10 minuten.

Spatel de gezeefde bloem en maïzena door het eiermengsel. Doe dit voorzichtig zodat het mengsel luchtig blijft.

Spray een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak het biscuit in ongeveer 35 minuten af op 150 graden (hetelucht). Laat de bodem afkoelen.

Zet een kopje sterke koffie, voeg 2 tl suiker en de marsala toe. Roer het door elkaar en laat de koffie afkoelen.

Voor de vulling klop je 200 ml slagroom stijf met de klopfix en de suiker. Roer in de tussentijd de mascarpone glad.

Voeg beetje bij beetje de slagroom door de mascarpone en laat het mengsel opstijven in de koelkast.

Voor de koffiemousse, klop je 200 ml slagroom stijf met 2 el suiker en de klopfix. Laat de instant mokka oplossen in 2 tl water en voeg dit bij de slagroom. Meng het geheel rustig door elkaar.

Snij de bodem van de taart doormidden. Besprenkel de snijkanten met de koffie. De koffie zuigt zich in de bodem, dat is de bedoeling.

Verdeel de koffiemousse over de ene helft en leg de andere helft er boven op. Druk de taart zachtjes aan.

Doe het mascarpone mengsel in een spuitzak en spuit kleine bolletjes op de bovenkant van de taart. Als je klaar bent zet je de taart weer in de koelkast.

Laat 150 gr pure chocolade smelten in de magnetron of au bain marie.

Knip een lange reep bakpapier van ongeveer 8 cm hoog. Verdeel de chocolade over het bakpapier, zorg dat de hele reep bedekt is met de chocolade.

Wikkel de reep voorzichtig om de taart en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Als de chocola hard geworden is, verwijder je voorzichtig het bakpapier.

Bestrooi de taart met de cacao en hij is klaar om opgegeten te worden.

tiramisu taart

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Liesbeth
    9 april 2018 om 20:15

    Hey Pauline, ik geniet van je recepten! Dank hiervoor! Maar moet er echt maar 100g bloem in de bodem? Het staat in de oven maar het is maar een klein bodempje😱

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:16

    Dankjewel :) En yes het klopt. Het is de bedoeling dat je de eieren echt heel luchtig klopt. Het moet echt heel schuimig worden en dan spatel je de bloem er doorheen.

    Beantwoorden
  • Liesbeth
    10 april 2018 om 10:41

    Dank je wel voor je reaktie! Gisterenavond nog een keer geprobeerd en als tip las ik dat je de eieren moet verwarmen en ja tijdens het kloppen zag het er gelijk anders uit😊 Alleen heb ik een elektrische oven en ik denk dat 150 graden te laag was. Toch weer ingezakt. Smaak is goed, ik laat het zo. Maar wel veel geleerd! Leuk ook de truc met de chocolade👍👍👍

    Beantwoorden
  • Bibi
    29 oktober 2017 om 09:45

    Gisteren gemaakt voor mijn vriends verjaardag. Binnen mum van tijd op! Erg goed gelukt en zag er mede door de chocorand erg mooi uit. Thanks voor het recept!

    Beantwoorden
  • peterbodemeijer
    25 februari 2017 om 21:09

    Taart is goed gelukt Alleen de beschrijving klopt niet Als vulling staat slagroom mascarpone En later staat er dat je met een spuitzak balletjes op de taart moet spuiten Voor de rest is het helemaal top

    Beantwoorden
  • Annika
    28 februari 2017 om 09:40

    De balletjes is ook een soort vulling. Maar idd, de koffie mousse is ook vulling. Dus beide onderdelen zijn voor de vulling van de taart :)

    Beantwoorden
  • Nicole Frusch
    15 november 2015 om 14:49

    De taart is erg mooi en erg lekker geworden! Bedankt voor het delen van dit toprecept!

    Beantwoorden
  • Izaura
    4 november 2014 om 13:20

    Hoi Pauline,

    Wij houden thuis niet zo van de traditionele tiramisu. Wij maken de tiramisu met: mascarpone, eieren, aardbeien likeur, aardbeien, bokkepootjes en tobelerone.
    Is het mogelijk om "onze" variant ook om te toveren tot een taart?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 november 2014 om 18:22

    Ja ik zou dan de vulling gebruiken die jij noemt. En de taart omringen door bokkepootjes. Must be good!

    Beantwoorden
  • Maria
    20 augustus 2014 om 18:31

    1 zakje mokka oploskoffie, maar hoeveel gram is dat? Of voor hoeveel kopjes koffie. Ik heb van die staafjes van Nescafe, voor 1 kopje koffie, maar hoeveel heb je er dan nodig?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2014 om 21:39

    Die dus, die bedoel ik.

    Beantwoorden
  • Cake
    14 juli 2014 om 00:45

    Met wat kan ik mokka zakje vervangen?

    Beantwoorden
  • Joyce
    27 juni 2014 om 13:17

    Ik zou deze taart graag voor m'n verjaardag maken. Kan je hem een dag van te voren maken?

    Beantwoorden
  • Sylvia
    24 april 2014 om 10:08

    Beste Paulien,
    Mijn complimenten voor je site. Leuke recepten! Met Pasen voor het eerst je Tiramisutaart gemaakt, was helemaal gelukt en viel goed in de smaak. Nog wat extra mini praline paaseitjes ter versiering op de taart gelegd. Ik heb alleen wel voor de bodem de biscuitmix van Funcakes gebruikt aangezien ik deze nog had liggen. Marsala had ik niet in huis, dus heb ik een Tiramisu likeurtje hiervoor in de plaats gebruikt.
    Vanavond je pasta met geroosterde tomaten maar eens proberen, ben benieuwd.
    Groet,
    Sylvia

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 april 2014 om 11:12

    Oh die bodem is helemaal prima, die gebruik ik ook wel eens :)

    Beantwoorden
  • jannie
    28 mei 2014 om 22:14

    hallo ik heb een vraag, wat is marsala?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2014 om 13:48

    Dat is een zoete wijn, je kunt eventueel ook Amaretto gebruiken

    Beantwoorden
  • Sten
    24 december 2013 om 11:32

    Deze ziet er zo lekker uit. Ik ging voor een voorgerecht naar je site en zag dit recept.
    Ik koop het wel eens tiramisu bij AH en vind het zo lekker en ben daarom al een tijdje van plan een goed recept ervoor te zoeken! Gevonden dus!! Ik laat het je weten als het gelukt is.

    Beantwoorden
  • Pauline
    24 december 2013 om 12:46

    Oh wat leuk, ik heb dit receptje ook nog, die is heel makkelijk \n\nhttp://uitpaulineskeuken.nl/2013/01/mini-tiramisu-in-glaasje.html

    Beantwoorden

Reactie plaatsen