hachee

Hachee stoofvlees

Thuis aten wij altijd Hollandse pot en dus ook vaak hachee. Dit soms tot grote frustratie want de gekookte aardappelen kwamen me wel eens de neus uit. Tegenwoordig eet ik bijna nooit meer gekookte aardappelen en gek genoeg weet ik het nu wel meer te waarderen. Soms heb je gewoon zin in een door je vader gemaakte gehaktbal of andijviestamppot van mijn moeder. Hachee is ook zo’n ding, vroeger haalde ik er mijn neus voor op. Nu vind ik het heerlijk. Ik kreeg het traditionele Wannée kookboek van mijn tante en het eerste recept wat ik gemaakt heb, is hachee! Even terug in de tijd.

Ingrediënten voor 4 personen
750 gram riblappen
300 gr uien
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml bouillon
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
1/2 dl azijn
Bruine suiker
Peper en zout.

Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

Snij de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.

Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.

Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagels toe en laat de saus ongeveer 3 minuten inkoken.

Voeg vervolgens het vlees en de azijn toe en laat het geheel ongeveer 2 uur stoven op een laag vuurtje.

Breng de hachee eventueel nog wat op smaak met bruine suiker en peper en zout.

Serveer het traditioneel met gekookte aardappelen en rode kool.

hachee

Zeebaars met Hollandaisesaus
Tiramisu Taart
Bewaar
3 Comments
 • Stephane Gommeren

  29 april 2017 at 15:43 Beantwoorden

  Heerlijk Pauline. Minder is meer, niet teveel poespas. Alhoewel het voorjaar is begonnen, had ik er trek in vandaag, zo warm is het nou ook weer niet. Het enige wat ik er zelf aan het einde nog aan toevoeg is een paar stukjes ontbijtkoek en een beetje pittige paprika-poeder.

 • Chantal

  10 november 2016 at 13:56 Beantwoorden

  Nog nooit gemaakt, maar vanavond ga ik ervoor: hachee. Ik ben benieuwd wat mijn ouders ervan vinden 😉

 • Alice

  18 oktober 2016 at 19:40 Beantwoorden

  Ik echt vandaag: vanavond ga ik hachee maken. Gegoogeld voor een recept en wat recepten gelezen. Na een aantal dacht ik: even kijken of Pauline ook een hachee-recept heeft! En ja hoor! ‘t Staat nu op en ruikt heerlijk! Dank je wel!

Plaats een reactie