Menu

Hachee stoofvlees

Thuis aten wij altijd Hollandse pot en dus ook vaak hachee. Dit soms tot grote frustratie want de gekookte aardappelen kwamen me wel eens de neus uit. Tegenwoordig eet ik bijna nooit meer gekookte aardappelen en gek genoeg weet ik het nu wel meer te waarderen. Soms heb je gewoon zin in een door je vader gemaakte gehaktbal of andijviestamppot van mijn moeder. Hachee is ook zo’n ding, vroeger haalde ik er mijn neus voor op. Nu vind ik het heerlijk. Ik kreeg het traditionele Wannée kookboek van mijn tante en het eerste recept wat ik gemaakt heb, is hachee! Even terug in de tijd.

Ingrediënten voor 4 personen
750 gram riblappen
300 gr uien
50 gr boter
50 gr bloem
500 ml bouillon
2 laurierbladeren
3 kruidnagels
1/2 dl azijn
Bruine suiker
Peper en zout.

Bereidingswijze
Snij het vlees in blokjes en braad het rondom aan in de boter. Haal het vlees vervolgens uit de pan.

Snij de uien in ringen en fruit deze aan in het braadvocht van het vlees.

Voeg de bloem toe en laat de uien in ongeveer 5 minuten lichtbruin kleuren.

Voeg de bouillon, de laurier en de kruidnagels toe en laat de saus ongeveer 3 minuten inkoken.

Voeg vervolgens het vlees en de azijn toe en laat het geheel ongeveer 2 uur stoven op een laag vuurtje.

Breng de hachee eventueel nog wat op smaak met bruine suiker en peper en zout.

Serveer het traditioneel met gekookte aardappelen en rode kool.

hachee

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Annika
  11 juli 2019 om 11:51

  Nee hoor, dat klopt!

 • Thomas
  10 juli 2019 om 20:28

  50gram bloem... dat klinkt als erg veel??

 • Pauline
  18 maart 2019 om 09:20

  Oh jee, meer bouillon toevoegen en langer laten inkoken.

 • Esther
  15 maart 2019 om 15:11

  Help teveel azijn gebruikt en nu?

 • Antoine
  15 december 2018 om 13:33

  Hallo Pauline, Ik zou je recept iets gewijzigd willen zien. Je gebruikt bruine suiker, mijn grootmoeder gebruikte altijd 3 plakken ontbijtkoek. Die leg je als laatste op de hachee en laat ze wegsmelten. Even doorscheppen en je hebt een heerlijke hachee. Groetjes Antoine

 • Corin
  31 oktober 2017 om 11:27

  Love it!

 • Stephane Gommeren
  29 april 2017 om 15:43

  Heerlijk Pauline. Minder is meer, niet teveel poespas. Alhoewel het voorjaar is begonnen, had ik er trek in vandaag, zo warm is het nou ook weer niet. Het enige wat ik er zelf aan het einde nog aan toevoeg is een paar stukjes ontbijtkoek en een beetje pittige paprika-poeder.

 • Chantal
  10 november 2016 om 13:56

  Nog nooit gemaakt, maar vanavond ga ik ervoor: hachee. Ik ben benieuwd wat mijn ouders ervan vinden ;-)

 • Alice
  18 oktober 2016 om 19:40

  Ik echt vandaag: vanavond ga ik hachee maken. Gegoogeld voor een recept en wat recepten gelezen. Na een aantal dacht ik: even kijken of Pauline ook een hachee-recept heeft! En ja hoor! 't Staat nu op en ruikt heerlijk! Dank je wel!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.