fbpx
Menu

Zelf Gnocchi Maken

Mijn eerste ervaring met gnocchi was in Italië, aan de Toscaanse kust. Ik was niet gelijk verkocht! Ik at daar een gnocchi met tomatensaus en mozzarella. Desalniettemin heb ik het daarna toch nog vaak gegeten. En mijn liefde voor gnochhi werd geboren. Meestal haalde ik kant en klare pakjes uit de supermarkt. Zelf vind ik het lekker om de gnocchi na het koken, even kort te bakken in wat olijfolie. Het krijgt dan een lekker knapperig korstje.

zelf gnocchi maken

In Home Made krijgt gnocchi een ereplaats, pagina’s vol worden besteedt aan dit pastagerecht. Zo ook een stap voor stap uitleg, 2 pagina’s breed, met foto’s. Dit gaf mij net het laatste zetje om het eens zelf te maken! En ik kan je nu al verklappen, het lijkt moeilijker dan het is.

Het recept bestaat uit  1 kg gekookte aardappelen, 1 ei, wat zout en  300 gr bloem. Dat is een klein struikelblok voor mij. Ik kan veel in de keuken, maar een simpele aardappel koken, gaat bij mij regelmatig fout. Zo ook deze keer, dus ik was genoodzaakt de aardappel na te garen in de magnetron. Hij moet natuurlijk wel te prakken zijn.

zelf gnocchi maken

Verwijder de schil van de aardappel als deze nog warm is en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en het zout. Voeg nu ook het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel tot er een samenhangend deeg ontstaat.

En dan begint het leukste van alles, het rollen, nog eens rollen en snijden. Je maakt lange strengen van het deeg en die snij je vervolgens in stukjes. Voor het bekende ribbeltje heb je hele handige tooltjes, maar een simpele vork werkt net zo goed!

Vol verwachting ging de gnocchi in de pan. En waar ik eerst nog bang was voor een uit elkaar vallend deeg mengsel maakte dit snel plaats voor een klein vreugdedansje. Mijn Home Made gnochhi was gelukt! De gnocchi is klaar als deze boven komt drijven!

En het was heerlijk, helemaal nadat het kort gebakken was in olijfolie!

zelf gnocchi maken

 

Bron: Home Made

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Annika
    23 juli 2019 om 12:13

    Ja dat kan hoor. Bestrooi ze dan goed met bloem, anders wordt het plakkerig. En los van elkaar leggen :)

  • Helga
    19 juli 2019 om 21:01

    Hoi ik heb een vraagje: Als je de gnocchi klaar maakt kun je ze dan lang in de koeling bewaren. Bijvoorbeeld de avond voordat je eters krijgt klaarmaken en de volgende dag eten? Of zijn ze dan niet zo lekker?

  • Iris
    14 januari 2018 om 13:43

    Hallo pauline, Toen ik nog thuis woonde heb ik eens gnocchi gekocht, omdat ik erg nieuwsgierig was naar die leuke bolletjes. Mijn vader dacht dat het aardappeltjes waren (hij had vast zijn bril niet op) en gooide ze in de frituurpan. En lekker dat dat was! Tegenwoordig maak ik ze zelf en frituur ze nog steeds. Het is misschien niet de bedoeling, maar thuis vinden ze het erg lekker.

  • Corine Hendriks
    30 september 2017 om 14:08

    Ik moest er erg om lachen dat het je als hobby-kok niet goed lukt om aardappelen te koken... Dat is zo ongeveer het makkelijkste wat er is. Gewoon opzetten met flink water en wat zout en 20 minuten laten koken. Met een vork erin prikken en als dat makkelijk gaat zijn ze gaar. Ik heb wel eens gelezen dat vastkokende aardappelen helemaal onder water zouden moeten staan, en dat kruimige erbovenuit zouden mogen steken (met minder water opzetten dus), maar volgens mij is dat onzin.

  • Pauline
    6 april 2016 om 18:22

    Het is natuurlijk wel een aardappel product maar ik vind het niet echt naar puree smaken. Meer naar een soort extra rijke pasta.

  • Laura van Leuven
    6 april 2016 om 15:23

    Hoi,
    Ik wil graag een keer gnocchi eten.
    Ik heb alleen een vraagje.
    Ik lust geen aardappelpuree (wel gewone gekookte aardappelen).
    Lijkt gnocchi veel op aardappelpuree?
    Ik weet zelf niet zo goed wat ik van de smaak moet verwachten.
    Groetjes Laura.

  • Anna
    9 februari 2016 om 09:45

    In principe worden ze niet gekookt maar geblancheerd omdat ze maar heel kort in de pan zitten daarna even nabakken in een pan voor een krokant jasje

  • Carola
    10 januari 2016 om 17:54

    Hoi Pauline, als ik je recept goed lees, kook je de aardappels met schil. Waarom is dit?

  • Pauline
    11 april 2015 om 18:20

    Nog niet, staat nog op mijn lijstje :)

  • Angelique
    8 april 2015 om 19:54

    Hoi Pauline,

    Heb je het al eens geprobeerd met zoete aardappel?

  • Pauline
    30 juli 2014 om 16:01

    Als je het goed gemaakt hebt, valt het niet uit elkaar. Het koken gaat ook heel snel. Je kunt ze ook rechtstreeks bakken, maar dat is eigenlijk heel Nederlands. Wel heel lekker maar Italianen eten het altijd gekookt :)

  • Jeanne
    30 juli 2014 om 13:28

    Hi Pauline,
    Begrijp ik het goed dat je de gnochi in een pan water moet koken?
    Hoezorg je er dan voor dat het niet uit elkaar valt? Wat is de reden van het koken in water kun je het niet gelijk bakken met wat olijfolie en het koken in water overslaan?
    Groetjes

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.