zelf gnocchi maken

Zelf Gnocchi Maken

Mijn eerste ervaring met gnocchi was in Italië, aan de Toscaanse kust. Ik was niet gelijk verkocht! Ik at daar een gnocchi met tomatensaus en mozzarella. Desalniettemin heb ik het daarna toch nog vaak gegeten. En mijn liefde voor gnochhi werd geboren. Meestal haalde ik kant en klare pakjes uit de supermarkt. Zelf vind ik het lekker om de gnocchi na het koken, even kort te bakken in wat olijfolie. Het krijgt dan een lekker knapperig korstje.

zelf gnocchi maken

In Home Made krijgt gnocchi een ereplaats, pagina’s vol worden besteedt aan dit pastagerecht. Zo ook een stap voor stap uitleg, 2 pagina’s breed, met foto’s. Dit gaf mij net het laatste zetje om het eens zelf te maken! En ik kan je nu al verklappen, het lijkt moeilijker dan het is.

Het recept bestaat uit  1 kg gekookte aardappelen, 1 ei, wat zout en  300 gr bloem. Dat is een klein struikelblok voor mij. Ik kan veel in de keuken, maar een simpele aardappel koken, gaat bij mij regelmatig fout. Zo ook deze keer, dus ik was genoodzaakt de aardappel na te garen in de magnetron. Hij moet natuurlijk wel te prakken zijn.

zelf gnocchi maken

Verwijder de schil van de aardappel als deze nog warm is en stamp ze fijn. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en het zout. Voeg nu ook het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel tot er een samenhangend deeg ontstaat.

En dan begint het leukste van alles, het rollen, nog eens rollen en snijden. Je maakt lange strengen van het deeg en die snij je vervolgens in stukjes. Voor het bekende ribbeltje heb je hele handige tooltjes, maar een simpele vork werkt net zo goed!

Vol verwachting ging de gnocchi in de pan. En waar ik eerst nog bang was voor een uit elkaar vallend deeg mengsel maakte dit snel plaats voor een klein vreugdedansje. Mijn Home Made gnochhi was gelukt! De gnocchi is klaar als deze boven komt drijven!

En het was heerlijk, helemaal nadat het kort gebakken was in olijfolie!

zelf gnocchi maken

 

Bron: Home Made

Klassieke Hummus
Gele paprikasoep
Bewaar
9 Comments
 • Corine Hendriks

  30 september 2017 at 14:08 Beantwoorden

  Ik moest er erg om lachen dat het je als hobby-kok niet goed lukt om aardappelen te koken… Dat is zo ongeveer het makkelijkste wat er is. Gewoon opzetten met flink water en wat zout en 20 minuten laten koken. Met een vork erin prikken en als dat makkelijk gaat zijn ze gaar.
  Ik heb wel eens gelezen dat vastkokende aardappelen helemaal onder water zouden moeten staan, en dat kruimige erbovenuit zouden mogen steken (met minder water opzetten dus), maar volgens mij is dat onzin.

 • Laura van Leuven

  6 april 2016 at 15:23 Beantwoorden

  Hoi,\r\nIk wil graag een keer gnocchi eten.\r\nIk heb alleen een vraagje.\r\nIk lust geen aardappelpuree (wel gewone gekookte aardappelen).\r\nLijkt gnocchi veel op aardappelpuree?\r\nIk weet zelf niet zo goed wat ik van de smaak moet verwachten.\r\nGroetjes Laura.

  • Pauline

   6 april 2016 at 18:22 Beantwoorden

   Het is natuurlijk wel een aardappel product maar ik vind het niet echt naar puree smaken. Meer naar een soort extra rijke pasta.

 • Anna

  9 februari 2016 at 09:45 Beantwoorden

  In principe worden ze niet gekookt maar geblancheerd omdat ze maar heel kort in de pan zitten daarna even nabakken in een pan voor een krokant jasje

 • Carola

  10 januari 2016 at 17:54 Beantwoorden

  Hoi Pauline, als ik je recept goed lees, kook je de aardappels met schil. Waarom is dit?

 • Angelique

  8 april 2015 at 19:54 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nHeb je het al eens geprobeerd met zoete aardappel?

 • Jeanne

  30 juli 2014 at 13:28 Beantwoorden

  Hi Pauline,\r\nBegrijp ik het goed dat je de gnochi in een pan water moet koken?\r\nHoezorg je er dan voor dat het niet uit elkaar valt? Wat is de reden van het koken in water kun je het niet gelijk bakken met wat olijfolie en het koken in water overslaan?\r\nGroetjes

  • Pauline

   30 juli 2014 at 16:01 Beantwoorden

   Als je het goed gemaakt hebt, valt het niet uit elkaar. Het koken gaat ook heel snel. Je kunt ze ook rechtstreeks bakken, maar dat is eigenlijk heel Nederlands. Wel heel lekker maar Italianen eten het altijd gekookt 🙂

Plaats een reactie