humus

Klassieke Hummus

Ik ben dol op brood met lekkere dips als hummus. Helemaal als beide zelf gemaakt zijn. Na mijn broodcursus bij Levine, ben ik niet meer te stoppen en maak ik regelmatig mijn eigen brood. Een lekkere dip erbij is zo gemaakt. Zo ook deze klassieke hummus. Zelf hummus maken is echt niet moeilijk.

Het klinkt ingewikkelder dan het is. Je hebt alleen Tahin nodig, tegenwoordig kan je dit bij de AH krijgen. Zo niet, ga dan naar een Turkse supermarkt en je zult het zeker vinden. Tahin is een sesampasta en dat geeft een lekkere smaak aan deze dip. Dit is het basisrecept voor hummus. Je kunt hier allerlei smaken aan toevoegen, zoals peterselie, rode peper voor een pittige variant of geroosterde paprika’s.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Paprikapoeder
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

humus

Filodeegtaart met spinazie en geitenkaas
Zelf Gnocchi Maken
Bewaar
9 Comments
 • Kamil

  6 september 2017 at 14:10 Beantwoorden

  iemand dit al proberen invriezen? Heb een beetje teveel gemaakt 🙂

  • Pauline

   6 september 2017 at 14:33 Beantwoorden

   Ik denk niet dat dat lekker blijft. Ik denk namelijk dat het te nat wordt, maar je kunt het proberen.

 • Evelien

  1 februari 2015 at 19:30 Beantwoorden

  Wat een heerlijke humus. Ik heb het gemaakt met zelfgemaakte tahin en daarom proef je nog wat het notige in de humus.\r\nHumus is ook erg lekker in een gehalveerde snack paprika

 • Lianne

  2 september 2014 at 14:54 Beantwoorden

  Helaas, heb ik geen komijnzaad in huis, kan ik dat vervangen door iets anders?

  • Pauline

   2 september 2014 at 18:57 Beantwoorden

   Je kunt het weglaten al is mét wel lekkerder 🙂

 • Anoes

  19 juni 2014 at 13:16 Beantwoorden

  Allereerst wil ik zeggen hoe leuk ik je app vind! Ik heb er al veel recepten van gemaakt. Vandaag de hummus, nu heb ik een vraag over de tahin. Moet ik de geopende pot in de koelkast bewaren of gewoon in het keukenkastje? Mvg Anoes

  • Pauline

   19 juni 2014 at 17:04 Beantwoorden

   Ik bewaar hem altijd in de koelkast, maar ik denk dat dit niet eens persé hoeft 🙂

 • Sanne

  15 maart 2014 at 17:04 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nAllereerst: wat een heerlijke blog (letterlijk en figuurlijk). Ik heb al een aantal van je recepten geprobeerd en ik heb er nog een paar op het verlanglijstje staan :)\r\nMaar dan nu de vraag: hoelang is de hummus houdbaar en hoe kan je deze het beste bewaren?\r\n\r\nGroetjes, Sanne

  • Pauline

   15 maart 2014 at 21:04 Beantwoorden

   Wat leuk Sanne, je kunt de hummus een paar dagen (max. 4) in de koelkast bewaren in een schoon en afgesloten bakje.

Plaats een reactie