Menu

Klassieke Hummus

Ik ben dol op brood met lekkere dips als hummus. Helemaal als beide zelf gemaakt zijn. Na mijn broodcursus bij Levine, ben ik niet meer te stoppen en maak ik regelmatig mijn eigen brood. Een lekkere dip erbij is zo gemaakt. Zo ook deze klassieke hummus. Zelf hummus maken is echt niet moeilijk.

Het klinkt ingewikkelder dan het is. Je hebt alleen Tahin nodig, tegenwoordig kan je dit bij de AH krijgen. Zo niet, ga dan naar een Turkse supermarkt en je zult het zeker vinden. Tahin is een sesampasta en dat geeft een lekkere smaak aan deze dip. Dit is het basisrecept voor hummus. Je kunt hier allerlei smaken aan toevoegen, zoals peterselie, rode peper voor een pittige variant of geroosterde paprika’s.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Paprikapoeder
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

humus

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Pauline
  6 september 2017 om 14:33

  Ik denk niet dat dat lekker blijft. Ik denk namelijk dat het te nat wordt, maar je kunt het proberen.

 • Kamil
  6 september 2017 om 14:10

  iemand dit al proberen invriezen? Heb een beetje teveel gemaakt :)

 • Evelien
  1 februari 2015 om 19:30

  Wat een heerlijke humus. Ik heb het gemaakt met zelfgemaakte tahin en daarom proef je nog wat het notige in de humus.
  Humus is ook erg lekker in een gehalveerde snack paprika

 • Pauline
  2 september 2014 om 18:57

  Je kunt het weglaten al is mét wel lekkerder :)

 • Lianne
  2 september 2014 om 14:54

  Helaas, heb ik geen komijnzaad in huis, kan ik dat vervangen door iets anders?

 • Pauline
  19 juni 2014 om 17:04

  Ik bewaar hem altijd in de koelkast, maar ik denk dat dit niet eens persé hoeft :)

 • Anoes
  19 juni 2014 om 13:16

  Allereerst wil ik zeggen hoe leuk ik je app vind! Ik heb er al veel recepten van gemaakt. Vandaag de hummus, nu heb ik een vraag over de tahin. Moet ik de geopende pot in de koelkast bewaren of gewoon in het keukenkastje? Mvg Anoes

 • Pauline
  15 maart 2014 om 21:04

  Wat leuk Sanne, je kunt de hummus een paar dagen (max. 4) in de koelkast bewaren in een schoon en afgesloten bakje.

 • Sanne
  15 maart 2014 om 17:04

  Hoi Pauline,

  Allereerst: wat een heerlijke blog (letterlijk en figuurlijk). Ik heb al een aantal van je recepten geprobeerd en ik heb er nog een paar op het verlanglijstje staan :)
  Maar dan nu de vraag: hoelang is de hummus houdbaar en hoe kan je deze het beste bewaren?

  Groetjes, Sanne

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST