fbpx
Menu

Gele paprikasoep

Bij deze gele paprikasoep hoort een leuke anekdote, zo één die het goed doet op feestjes en partijen. Ik was op mijn dooie gemakje de paprika’s aan het roosteren. Ik deed dit op het gasfornuis, alle pitten waren bedekt met een bijna zwart geblakerde paprika. Precies zoals het hoort. Ineens komt M. de keuken binnen gerend, luidruchtig en helemaal in paniek, draait hij alle pitten uit. Hij dacht op zijn minst dat het huis in de fik zou vliegen, dat ik er heel relaxed naast stond, zag hij even over het hoofd. Dit tot grote hilariteit bij mij, ach zo leren we elke dag weer wat bij…

Ingrediënten voor 1 liter soep
4 gele paprika’s
2 tenen knoflook
1 liter bouillon
2 sjalotjes
Handjevol selderij
2 tl garam marsala
1/2 rode peper
Crème fraîche
Peper en zout

Bereidingswijze
Rooster de paprika’s onder een hete grill of op het fornuis zoals ik hierboven beschreven heb.
Een kleine tip, leg de geroosterde paprika’s in een plastic zak en sluit deze even af. Dit maakt dat je het vel beter kunt verwijderen.

Verwijder de vellen van de paprika’s en snij ze in blokjes.

Hak de knoflook en de peper fijn en snipper de sjalotten. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg vervolgens de paprika toe en fruit deze ook even aan.

Voeg de garam marsala toe en meng het geheel onder voortdurend roeren goed door elkaar. Doordat je de kruiden meebakt, komt de smaak extra goed naar boven. Dit heet met een mooi woord myoteren.

Voeg de bouillon toe en de selderij en laat het geheel ongeveer 10 minuten licht koken.

Pureer de soep fijn en breng deze op smaak met peper en zout.

Voeg tot slot wat crème fraîche toe en serveer de soep met brood.

gele paprika soep

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • Ellen
    27 september 2015 om 21:17

    Vraagje. Ik wil deze soep gaan maken, maar wat bedoel je precies met selderij? Bleekselderij (stengels) of gewoon van die groene blaadjes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 september 2015 om 15:28

    De blaadjes :)

    Beantwoorden
  • Roos
    10 september 2015 om 20:35

    Net gemaakt/gegeten, heerlijk soepje! Voor herhaling vatbaar!

    Beantwoorden
  • Lana
    1 mei 2015 om 09:57

    Valt deze niet ook onder de categorie Voedselzandloper? Op de creme fraiche na dan. :)
    Ik ben heel erg benieuwd!

    Beantwoorden
  • Pauline
    2 mei 2015 om 11:16

    Yes, zonder de crème fraiche wel idd.

    Beantwoorden
  • Mieke
    30 april 2015 om 23:39

    Eindelijk een paprikasoep zonder tomaten want daar houd ik niet van!
    Dankjewel voor het recept.

    Beantwoorden
  • Hannah
    15 oktober 2014 om 14:33

    Tot nu toe: de Gele paprikasoep !
    Maar er staat nog veel van jouw recepten op mijn to-cook lijst

    Beantwoorden
  • Inge
    9 juni 2014 om 19:07

    Ik heb hem gemaakt.. heerlijk!!!

    Beantwoorden
  • Elke
    22 april 2014 om 20:38

    Helemaal heerlijk!
    Wat een verrassende smaakcombinatie.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen