Menu

Zelf appelsap maken

Pure producten zijn helemaal hot! Bij mij staan er ook geen pakjes en kant en klare maaltijden in de kast. Puur eten en drinken hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Hetzelfde geldt voor vruchtensappen. De sappen die je in de supermarkt vindt hebben vaak een overdaad aan suiker. Deze suiker en andere conserveringsmiddelen worden toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen.

Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender en vers fruit. Gelukkig is het “zomer” en hebben we vers fruit in overvloed.

Voor deze appelsap heb ik 3 appelen in stukjes gesneden en samen met het sap van een citroen geblend tot een lekkere dikke sap. Ik heb een combinatie genomen van 2 elstar appelen en 1 granny smith, maar je kan iedere appel gebruiken die je wilt.

Dit sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebom! Dat kunnen we wel gebruiken nu!

Wat is jouw favoriete sapje?

zelf appelsap maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

 • Gea Bosveld
  20 februari 2018 om 07:02

  Ik kook appels voor appeltaart. Dan zeef ik het, het water smaakt nu naar appel. Doe dit in de blender met een appel en je hebt heerlijke appelsap!

 • Leslie van thorenburg
  10 augustus 2016 om 09:51

  Dat zo

 • Leslie van thorenburg
  10 augustus 2016 om 09:50

  Bij mij is het appel moes wat kan ik er aan doen?

 • Karin
  2 juli 2015 om 09:32

  Wat mij opvalt aan zelfgemaakt appelsap is dat het sap en het vruchtvlees niet goed mengt met elkaar. Als het sap een tijdje blijft staan zie je drie lagen ontstaan: dik schuim bovenop, daarna een laag vruchtvlees en onderin het sap. Kan ik er iets aan toevoegen om het beter te laten mengen?

 • jtyb
  4 april 2014 om 12:51

  leuk je

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.