zelf appelsap maken

Zelf appelsap maken

Pure producten zijn helemaal hot! Bij mij staan er ook geen pakjes en kant en klare maaltijden in de kast. Puur eten en drinken hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn. Hetzelfde geldt voor vruchtensappen. De sappen die je in de supermarkt vindt hebben vaak een overdaad aan suiker. Deze suiker en andere conserveringsmiddelen worden toegevoegd om de houdbaarheid te verlengen.

Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een blender en vers fruit. Gelukkig is het “zomer” en hebben we vers fruit in overvloed.

Voor deze appelsap heb ik 3 appelen in stukjes gesneden en samen met het sap van een citroen geblend tot een lekkere dikke sap. Ik heb een combinatie genomen van 2 elstar appelen en 1 granny smith, maar je kan iedere appel gebruiken die je wilt.

Dit sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebom! Dat kunnen we wel gebruiken nu!

Wat is jouw favoriete sapje?

zelf appelsap maken

Uitgelicht: Rundvlees
Kip met langzaam gegaarde uien en citroen
Bewaar
4 Comments
 • Leslie van thorenburg

  10 augustus 2016 at 09:50 Beantwoorden

  Bij mij is het appel moes wat kan ik er aan doen?

 • Karin

  2 juli 2015 at 09:32 Beantwoorden

  Wat mij opvalt aan zelfgemaakt appelsap is dat het sap en het vruchtvlees niet goed mengt met elkaar. Als het sap een tijdje blijft staan zie je drie lagen ontstaan: dik schuim bovenop, daarna een laag vruchtvlees en onderin het sap. Kan ik er iets aan toevoegen om het beter te laten mengen?

 • jtyb

  4 april 2014 at 12:51 Beantwoorden

  leuk je

Plaats een reactie