saffraan risotto

Saffraan risotto met paddestoelen

De vakantie lijkt al een eeuw geleden, we gingen vroeg, zodat we daarna nog volop van de zomer in eigen land konden genieten. Pech voor ons! Geen zomer in Nederland. Maar we haalden de zon in huis door vaak mediterraans te koken. Mijn favoriete vakantieland bij uitstek is Italië. Niet alleen vanwege de prachtige cultuur en landschappen maar vooral vanwege het lekkere eten.

De laatste avond in Rome at ik een Saffraan risotto met paddestoelen. Aan het Piazza Navona met de vele straatmuzikanten op de achtergrond. Gezellige ambiance, een warme zomeravond en een heerlijke risotto. Thuis maak ik deze paddestoelen risotto regelmatig, met weemoed denk ik dan terug aan die prachtige avond in dat prachtige land.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram risottorijst
Scheutje witte wijn
1  uien
2 tenen knoflook
250 gram paddestoelen
50 gram geraspte parmezaanse kaas
500 ml kippen bouillon
Peterselie
1 envelopje saffraan
Peper en zout
Klont boter

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en fruit deze kort aan in een beetje boter. Voeg de rijstkorrels toe en bak ze kort totdat ze glazig zien. Blus het geheel af met de witte wijn, laat het vocht opnemen in de rijst.

Voeg een soeplepel bouillon toe en laat de rijst op een laag pitje koken totdat het vocht opgenomen is.

Voeg de saffraan toe aan de risotto en voeg een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal dit elke minuut gedurende een kwartier. Voeg pas nieuwe bouillon toe als al het vocht opgenomen is.

Zet een tweede koekenpan op het vuur en fruit hierin de gehakte knoflook aan. Voeg vervolgens de paddestoelen toe en bak deze kort aan.

Breng de paddestoelen op smaak met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.

Rasp de Parmezaan en roer deze door de rijst. Voeg een klont boter toe en meng de paddestoelen door de risotto.

Breng de  saffraan risotto indien nodig op smaak met peper en zout.

saffraan risotto

Chocolade fondant met rode vruchten coulis
Oerhollands rijstepap
Bewaar
1 Comment
  • marlies

    18 oktober 2013 at 20:53 Beantwoorden

    Ik heb deze risotto gemaakt vanavond en hij was heerlijk. Wegens mijn vegetarische dochter heb ik paddestoelenbouillon gebruikt ipv de kippenbouillon die in het recept hierboven staat…

Plaats een reactie