Rijstepap
Een echte ouderwetse klassieker: deze Hollandse rijstepap! Ook wel rijstebrij genoemd. In ieder geval is het een oud-Hollands gerecht, gemaakt van rijst, melk en suiker. Hoe maak je rijstpap? Dit rijstepap recept is eigenlijk heel simpel. Je maakt het net zoals havermoutpap, maar nu wordt de rijst zacht gekookt in de melk. Het heeft alleen wat meer tijd nodig om de rijst in de melk te garen. Je kunt deze rijstepap maken en in de tussentijd alvast het avondeten klaarmaken. Kun je daarna genieten van dit heerlijke nagerecht met rijst, suiker en vanille! Loopt het water al in je mond?
PS serveer de rijstepap op de klassieke manier met bruine suiker of met stroop, maar ook erg lekker met wat vers fruit erbij zoals mango!
Tip: maak een dubbele hoeveelheid van de rijstepap! Wij hadden spijt dat we niet wat meer hadden gemaakt en je kunt het prima een paar dagen in de koelkast bewaren.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 125 gr dessertrijst of risottorijst
- 500 ml volle melk
- 2 el kristalsuiker
- 1 vanillestokje
- Snufje zout
Lekker met
- Bruine suiker, stroop of vers fruit
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Zet een pannetje op het vuur met de melk en de rijst.
Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe aan de rijst.
Voeg de suiker en een snufje zout toe en laat het geheel al roerende ongeveer 20 minuten koken. Zorg wel dat je af en toe goed roert, anders heb je de kans dat de rijst aan de bodem vastplakt.
Serveer de rijstepap lauwwarm of koud. Roer door de koude pap eventueel nog wat extra melk om hem wat dunner te maken.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in