fbpx
Menu

Kip met langzaam gegaarde uien en citroen

Als je eters krijgt is het fijn om een ovengerecht te maken. Dit kan je in alle rust voorbereiden en dan heb je ‘s avonds uitgebreid de tijd om met je vrienden bij te kletsen. De ingemaakte citroenen in dit recept zijn verkrijgbaar bij de Turkse Supermarkt. Ze hebben een hele specifieke smaak, friszuur, maar toch ook zout. Als je er niet zo van houdt, kan je het ook achterwege laten! Zelf vind ik het wel lekker en mijn gasten gelukkig ook. De langzaam gegaarde uien zijn echt een lekkere aanvulling.

Ingrediënten voor 8 personen
4 grote uien
4 grote tenen knoflook
1 volle el tijm
8 takjes tijm + extra voor garnering
8 kippenbouten of drumsticks
Bloem
375 ml kippenbouillon
1 1/2 el ingemaakte citroen
3 grote citroenen
24 groene olijven
Olijfolie
Peper en (zee)zout

Bereidingswijze
Begin met de langzaam gegaarde uien. Snij de uien en ringen en hak de knoflook fijn. Bak deze langzaam aan in een koekenpan met olijfolie. Laat ze in ongeveer 20 minuten zacht en lichtbruin worden. Breng de uien op smaak met peper, zout en een el tijm.

Leg het uienmengsel in een grote braadslee en verdeel de takjes tijm over de uien.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht)

Voeg wat peper en zout aan de bloem toe en haal de kip door de bloem. Klop de overtollige bloem van de kip en bak de drumsticks kort aan in olijfolie totdat ze goudbruin zijn. Leg de kip op de uien in de braadslee.

Zet de braadpan weer op het vuur. Voeg de bouillon toe en breng dit aan de kook. Zorg dat de braadresten van de kip opgenomen worden in de bouillon. Dit geeft extra smaak aan je saus.

Hak de schil van de ingemaakte citroen fijn en voeg deze toe samen met het sap van 1 citroen. Snij de overige 2 citroenen in plakjes.

Leg de citroenschijfjes op de kip. Giet de bouillon over de kip in de braadslee.

Bak de kip nu in 35 minuten af. (Als je kippenbouten hebt, verleng je de baktijd met 10 minuten).

Voeg 15 minuten voor het einde van de baktijd de olijven toe. Dit was ik helaas vergeten.

kip met uien

 

Bron: Delicious

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • noëlle
    28 september 2015 om 12:29

    ha Pauline,

    Lijkt me ook zalig, maar idd de vraag, welke groente heb je erbij gegeten??

    Beantwoorden
  • Marleen
    14 mei 2015 om 07:03

    Ik wil dit heerlijke recept maken met een hele biologische kip....... Is 45 min. Dan wel voldoende? En moet het per se hete lucht stand zijn ?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2015 om 13:26

    Nee een hele kip heeft wel wat langer nodig, minimaal een uur. Je kunt ook boven en onderwarmte doen, dan moet het ook goed komen.

    Beantwoorden
  • Anouchka
    29 maart 2015 om 16:43

    Lijkt me heerlijk wat heb je erbij gegeten?

    Beantwoorden

Reactie plaatsen