fbpx
Menu

Kabeljauw en Papillote

Het is fris buiten, echt herfstachtig. Het is weer de tijd om jezelf in te pakken, omhuld met een flinke sjaal naar buiten. Ik heb niet alleen mezelf ingepakt maar ook mijn vis. Deze kabeljauw en papillote, betekent niets anders dan ingepakt. Gezien de snelheid van dit gerecht, vind ik het passen bij de maandag. Want na een lange dag werken, heb je geen zin om uren in de keuken te staan, toch…?

Ingrediënten voor 4 personen
4 stuks kabeljauwfilet
12 tenen knoflook in de schil
12 zongedroogde tomaten
Handjevol peterselie
Handjevol tijm
Citroen
Peper en zout

kabeljauw en papillote

Bereidingswijze
Neem een stuk bakpapier en leg de kabeljauw hierop. Bestrooi ze aan beide kanten met peper en zout.

Pers een beetje citroensap uit over de vis.

Leg de tenen knoflook met de schil rondom de vis, doe hetzelfde met de zongedroogde tomaten.

Leg de kruiden erop en vouw het pakketje dicht. Hieronder zie je hoe je dit kunt doen.

Bak de kabeljauw en papillote in ongeveer 15 minuten gaar op 200 graden (hetelucht). En serveer de vis met aardappeltjes en een salade.

kabeljauw en papillote

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Nathalie
    6 november 2014 om 19:00

    Wauw! Geweldig lekker recept. Zo makkelijk te maken en zo lekker!!

    Beantwoorden
  • Cindy
    29 maart 2014 om 20:23

    was erg lekker!:)

    Beantwoorden
  • Lies
    5 januari 2014 om 13:14

    Gelukt! Lekker. Blij met dit recept. Al helemaal omdat we behoorlijk wat vis in de vriezer hebben liggen. Gevangen door mijn man.

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 januari 2014 om 19:00

    Oh dat is leuk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen