Menu

Chocolade fondant met rode vruchten coulis

In mijn vorige bericht heb je kunnen lezen dat ik de chocolade fondant van Mascha heb gemaakt. De drie jurerende chefs van Masterchef 2010 waren vol lof over dit recept. Mascha serveert de fondant met mandarijnen compôte, sneeuwballen en een kletskop van maanzaad en mandarijn. Ik heb zelf de laatste rode vruchten van het seizoen gebruikt. Erg lekker, maar ook net ietsje makkelijker..

Ingrediënten voor 4 personen
4 eidooiers
2 eieren
50 gr suiker
120 gr boter
120 gr pure chocolade
50 gr gezeefde bloem
Handjevol frambozen
Handjevol blauwe bessen
Aardbeien

chocolade fondant

Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje en laat hierin de chocolade smelten.

Klop de eidooiers, de eieren en de suiker au bain marie tot een luchtige massa.

Voeg de gesmolten chocolade toe en de bloem en meng het geheel goed door elkaar. Ik heb hier de pan van het vuur gehaald.

Laat het mengsel afkoelen in de en zet het in de koelkast.

Ik heb de fondant in een muffinvorm gebakken, ongeveer 9 minuten op 200 graden.

Maak van de frambozen en de blauwe bessen een coulis. Pureer het geheel glad met een mixer. Naar wens kan je een eetlepel poedersuiker toevoegen. En zeef het eventueel voor de pitjes.

Serveer de fondant warm met de rode vruchten coulis en Hollandse aardbeien.

chocolade fondant

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Heleen van beers
    9 oktober 2015 om 16:04

    Hallo

    Dit recept ziet er erg goed uit! Ik vraag me alleen af hoe je de eieren, eierdooiers en suiker au bain Marie klopt? Is een kom boven een pan met een laagje water met een garde of wel met mixer? Alvast dank je wel !

  • Resa
    18 januari 2014 om 16:36

    Dank je wel,ik laat nog weten hoe het gegaan is allemaal. Fijne avond.

  • Pauline
    18 januari 2014 om 16:22

    Je kan het wel in een schaaltje of papieren vormpje maken. Je kunt ze wel van te voren maken, alleen heb je dan wel de kans dat het binnenste gedeelte toch hard wordt. Het lekkerste is om ze vlak voor het serveren te maken.

  • Resa
    18 januari 2014 om 15:05

    Hoi, ik ga vanavond allemaal lekkere recepten van je site maken en ik heb een vraag over de fondant. Kan ik deze van te voren maken en kan ik als vorm ook een schaaltje of een papieren vorm gebruiken? Groet van Resa :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.