fbpx
Menu

Zebra cupcakes

Mijn oma bakte vroeger heel vaak cake! Lekkere roombotercakes met appeltjes, of gemarmerde cakes met chocolade. Een cake is heel makkelijk om te maken, je stopt alle ingrediënten in een kom en dan is het alleen nog een kwestie van mixen! Easy as that! Toch denk ik dat bijna iedereen de eenvoud van een cake nog steeds weet te waarderen. Tegenwoordig maken we cupcakes! Cupcakes is niets meer dan een doodgewone cake in een leuk vormpje! Ik weet zeker dat je met deze zebra cupcakes punten scoort!

zebra cupcakes

Ingrediënten voor 18 cupcakes
125 gr zachte boter
2 tl vanille extract
225 gr fijne suiker
3 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
125 ml melk
2 el cacao
snufje zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden. Zeef de bloem.

Mix de boter, melk, bloem, vanille, suiker, de eieren en het zout op een lage stand door elkaar.

Zet vervolgens mixer een standje hoger en meng het geheel glad.

Giet de helft van het beslag in een aparte kom. Voeg aan de andere helft de cacao toe en meng het geheel nog eens kort door elkaar!

Begin met een lepje vanille beslag in een cupcake caisse (papiertje). In het midden doe je een lepeltje chocolade beslag. Dan doe je in het midden weer een lepeltje vanillebeslag. Je gaat zo door totdat de caisse voor 3/4 gevuld is.

Bak de zebra cupcakes in ongeveer 35 minuten af.

Ze zijn gaar als een prikker er schoon en droog uit komt.

zebra cupcakes

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

2 reacties

  • Laura
    3 november 2016 om 16:32

    Dag Pauline, ik probeer graag recepten van jouw blog uit en het is altijd lekker! Bij deze cupcakes wilde ik heel even reageren met het volgende; klopt de oventijd?! Bij mij waren ze na 15 min al klaar (nu gaat mijn oven altijd hard maar dit verschil is wel heel groot!)

    Beantwoorden
  • Annika
    4 november 2016 om 09:28

    Oh dat is wel gek! Had je het wel op 150 graden staan? Bij mij klopt de baktijd namelijk wel, maar iedere oven is verschillend inderdaad.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen