Menu

Thaise Noodlesalade

Het foodblogevent staat al een tijdje op mijn To Do lijstje! Bij het Foodblog event bepaalt één blogger het thema en wij medebloggers kunnen een recept insturen. De winnaar mag het volgende thema bedenken. Deze keer was het stokje gegeven aan Robin van Aziatische Ingrediënten. En volledig in de lijn van haar blog moest het een Aziatische Salade worden! Laat dat nou net de keuken zijn, waar ik niet zoveel verstand van heb! Robin moedigde me aan via Twitter en zodoende heb ik afgelopen zondag een Thaise noodlesalade gemaakt. Eigenlijk zijn Aziatische recepten niet zo moeilijk, in deze noodle salade heb ik gewoon gedaan wat ik lekker vind. En met succes ook!

Ingrediënten voor 4 personen

Garnalen
12 gamba’s
1 bosui
1 stukje verse gember van 1 x 1 cm
1 teen knoflook
Zeste van een 1 limoen
1/2 rode peper (of meer als je van pittig houdt)
Olijfolie
Peper en zout

Dressing
1 el soja
1 tl honing
2 tl vissaus
Sap van 1 limoen

Overige ingrediënten
1 little gem
1 paprika
1 mango
100 gr sugarsnaps
200 gr rijstnoedels
Sojasaus

Bereidingswijze
Maak de gamba’s schoon, pel ze en verwijder het darmkanaal. Maak vervolgens een marinade voor de gamba’s van de olijfolie en de zeste van de limoen. Voeg hieraan toe de gehakte knoflook, gember en rode peper.  Snij de bosui in ringen en voeg deze ook toe. Breng de marinade op smaak met wat peper en zout. Leg de gamba’s in de marinade, je kan dit ook een dag van te voren doen.

Zet in de tussentijd een pan water op het vuur en kook de rijstnoedels in 4 minuten gaar. Spoel ze af met koud water en zet ze apart.

De sugarsnaps heb ik kort gewokt in olijfolie met een scheutje sojasaus, totdat deze beetgaar, maar nog steeds knapperig zijn.

De mango en paprika heb ik in repen gesneden. De buitenste bladeren heb ik van de little gem verwijderd en de binnenste bladeren heb ik gewassen. Verwijder de witte stronk, deze is erg bitter. Zet dit apart.

Wok de garnalen in de marinade totdat deze oranje kleuren en gaar zijn.

Maak in de tussentijd een dressing van de sojasaus, de honing, de vissaus en het sap van 1 limoen. Meng de dressing met de rijstnoedels. Houdt 1 lepeltje apart voor de little gem.

Nu kan je het bord gaan opmaken. Ik ben begonnen met de little gem, daar heb ik een klein beetje dressing over heen gesprenkeld. Rondom heb ik sugarsnaps, mango en rode paprika gelegd. daarbovenop een torentje van de rijstnoedels. Het geheel is afgemaakt met 3 gamba’s en vergeet vooral niet wat van de smaakmakers erbij te voegen.

Ik ben benieuwd wat jullie van mijn thaise noodlesalade vinden!

thaise noodle salade

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.