fbpx
Menu

Op de huid gebakken zeebaars

Het staat op de kaart van vele restaurants, in kookprogramma’s op tv komt het vaak voorbij en in foodmagazines wordt regelmatig een op de huid gebakken zeebaars gepubliceerd! Zeebaars is een delicaat visje met een pure en milde smaak. De vis leent zich goed om te bakken en dan het liefst op de huid. Dit vergt even wat aandacht, want het huidje moet wel krokant zijn. Een slap en nattig velletje zit niemand op te wachten. Als je dit rustig doet, kan er weinig mis gaan.

Ingrediënten voor 4 personen
4 zeebaars filets met huid
Rasp van een 1 citroen
Sap van een 1/2 citroen
1 el dille
Peper en zout

Bereidingswijze
Ontschub en ontgraat de zeebaars indien nodig. Ik laat dit zelf het liefste door de visboer doen.

Dep de zeebaars een beetje droog met een stukje keukenpapier en bestrooi deze aan weerszijden met peper en (zee)zout.

Rasp de schil van de citroen over de filets (witte gedeelte) en sprenkel wat citroensap over de vis.

Bestrooi de zeebaars tot slot met dille.

Leg de vissen op de huid in een pan met olijfolie en gaar de vissen gelijkmatig. Beweeg de vis zo minimaal mogelijk en let goed op de verkleuring van de vis.

Als de structuur niet meer geheel doorzichtig is, maar wit en nog een beetje glazig is de vis klaar! Check de onderkant van de vis ook, de huid moet knapperig zijn!

Serveer de op de huid gebakken zeebaars met aardappeltjes en gewokte spinazie met een sjalotje en knoflook.

op de huid gebakken zeebaars

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • henk bloks
    4 januari 2019 om 21:01

    een heerlijke suptiele vissoort, bedankt !

    Beantwoorden
  • Hendrik Rebel
    9 maart 2018 om 15:54

    Heerlijk!!! Hetzelfde doe ik met Zalm (met huid), niet te versmaden!!!

    Beantwoorden
  • M.Kerbusch
    10 maart 2015 om 09:13

    Ik kom heel mooie en lekkere recepten tegen van rosbief,
    zijn er recepten van voor een ossehaas van 1 kilo of meer te braden?
    graag een reactie, dank u wel,
    Mariet Kerbusch

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 maart 2015 om 12:37

    Dan heb je misschien iets aan dit artikel http://uitpaulineskeuken.nl/2013/12/hoe-braad-je-een-groot-stuk-vlees.html

    Beantwoorden

Reactie plaatsen