fbpx
Menu

Broccolisoep met zalm

Het is soepweer! Het is fris buiten en vochtig, het haardje staat hier al weer regelmatig aan! Iedereen om je heen is aan het snotteren, hoesten en proesten! Daarom kunnen we wel wat extra vitamines gebruiken. Een soepje is altijd lekker, het warmt je op en deze zit ook nog eens boordevol vitamines! Ik ben vooral dol op broccolisoep, maar dan wel vers gemaakt. Ook voor de innerlijke mens moet goed gezorgd worden!

Ingrediënten voor 4 personen
1 liter bouillon
1 grote broccoli in stukken gesneden
1 gele paprika
1 ui
2 tenen knoflook
Handjevol selderij
2 blaadjes laurier
Paar stukjes foelie
2 tl selderijzout
1/2 tl cayennepeper
Evt. gerookte zalm
Scheutje koksroom
Peper en zout

Bereidingswijze
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze aan in een pan met wat olijfolie en zorg dat de ui zacht wordt, maar niet bruin kleurt.

Snij de paprika in stukken en voeg deze toe. Voeg de specerijen toe en bak deze kort mee.

Voeg de bouillon toe en de broccoliroosjes.

Stop de foelie, de laurier en de selderij in de soep en laat het geheel ongeveer 8 minuten koken.

Verwijder de foelie en de laurier en pureer de soep met een staafmixer.

Voeg een flinke scheut kookroom toe en breng de broccolisoep op smaak met peper en zout.

Serveer eventueel met stukjes gerookte zalm en brood erbij.

broccolisoep

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

  • José Looijenga
    14 november 2016 om 21:48

    Vandaag dit heerlijke soepje gemaakt. Kleinzoon van 7 vond het heerlijk, Zelfs met de gerookte zalm. Ik had er geen cayennepeper in gedaan. Te scherp voor de kleintjes.
    José Looijenga

    Beantwoorden
  • Christa van Lunteren
    7 november 2016 om 07:06

    Lijkt mij een heerlijke soep maar welke bouillon gebruik jij: vlees, groente of iets anders?

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2016 om 08:54

    Ik gebruik groentebouillon.

    Beantwoorden
  • Judy
    29 april 2016 om 08:33

    Heerlijk recept! Smaakte goed vooral bij het gure regenweer van de afgelopen dagen! Bedankt voor het recept.

    Beantwoorden
  • Ellis
    11 april 2015 om 07:53

    Gelijk een doel voor de reeds schoongemaakte broccolistronken die ik de vriezer had ingedaan voor een later gebruik.
    Al googlend naar de allerlekkerste broccolisoep ben ik hier terechtgekomen.
    Gemaakt issie nog niet, maar na het resultaat laat ik zeker nog eens van me horen!

    Beantwoorden
  • Ellis
    12 april 2015 om 16:36

    Gelukt! Ik wou dat ik er een foto bij kon uploaden, ik heb namelijk wat ieniemiene-broccoliroosjes bewaard en er na het staafmixeren nog doorheen gedaan, zie je meteen wat het hoofdingredient is van de soep :)

    Beantwoorden
  • Nienke Bezuijen
    6 maart 2015 om 13:28

    Hmm, errug lekker! Hij is wel een beetje spicy. Komt dat door de foelie/laurier of ben ik te scheutig geweest met de cayenne? Alsnog istie heerlijk, komt vaker op het menu! :-D

    Beantwoorden
  • Pauline
    6 maart 2015 om 18:49

    Ik denk het laatste ;)

    Beantwoorden
  • Sofia
    7 januari 2015 om 13:48

    Heerlijke soep!
    Vooral lekker met scheutje room en zalm...
    We (kids en ik) hebben er lekker van gesmuld

    Ik heb gelijk dubbele portie gemaakt voor in de vriezer

    Beantwoorden

Reactie plaatsen