midden oosterse borrelhapjes

Borrelhapjes uit het Midden Oosten

Wat van ver komt is lekker! Althans voor de keuken geldt dit zeker! Ik ben dol op de Arabische keuken, lekker kruidig en een goede afwisseling tussen zoet en pittig. Afgelopen zaterdag kregen wij vrienden te eten en omdat ik dan niet de hele avond in de keuken wil staan, heb ik het mezelf makkelijk gemaakt. Overdag heb ik de nodige voorbereidingen getroffen en ik heb wat lekkere borrelhapjes gehaald bij Mabrouk. Toch wil ik hummus en falafel nog eens zelf maken, als je nog een goed recept hebt, hou ik mij zeker aanbevolen!

midden oosterse borrelhapjes

Halloumi
Halloumi is een een stevige kaas die je goed kunt verwarmen. De kaas smelt niet en heeft een zijdezachte smaak. Ik heb de halloumi aan weerzijden gegrild in een grillpan met wat olijfolie. Vervolgens heb ik er wat oregano over heen gestrooid.

midden oosterse borrelhapjes

Peppadews
Deze mini pepertjes kan je gevuld en al kopen. Maar je kan ze ook heel gemakkelijk zelf vullen. Je hebt een milde variant en een hete, ik hou niet zo van extreem pittig eten dus heb ik de milde versie genomen. Ik heb een vulling gemaakt van roomkaas en daarin heb ik ananas verwerkt. Ik heb een paar schijven ananas fijn gehakt, dit even laten uitlekken en vervolgens door de roomkaas geroerd. De peppadews heb ik gevuld met een spuitzak.

Turks brood met dips
Er gaat niets boven lekker brood met verse dips. Ik ben er dol op. Ik heb een bakje hummus gekocht en daar heb ik een beetje paprikapoeder over heen gestrooid. Daarnaast heb ik een bakje aïoli klaar gezet en een dip gemaakt van yoghurt. Ik heb hiervoor Turkse yoghurt genomen, daar heb ik een klein beetje harissa in gespoten, klein beetje olijfolie over gesprenkeld en afgemaakt met verse munt.

midden oosterse borrelhapjes

Daarnaast had ik nog gefrituurde falafel, olijven en zongedroogde tomaatjes. Alles bij elkaar een heerlijke start van een menu. Je kunt deze borrelhapjes uiteraard ook bij de borrel serveren!

midden oosterse borrelhapjes

Appel Kaneel Muffins
Thaise Noodlesalade
Bewaar
2 Comments
  • Door

    15 november 2013 at 19:54 Beantwoorden

    Hmm lekker! Ik vind Arabische hapjes ook altijd heel lekker en leuk als borrelmaaltijd. Wat ook heel lekker erbij is, zijn baba ganoush, vijgen en dadels

Plaats een reactie