fbpx
Menu

Bloemkool Broccoli Schotel

Bloemkool en Broccoli zijn beide koolsoorten en gaan heel goed samen. Toch koop ik niet zo vaak bloemkool, hoewel ik het wel heel erg lekker vind. Vroeger at ik bloemkool altijd met witte saus en nootmuskaat. Die tijd is geweest, maar deze combinatie ga ik zeker nog eens maken.

Ingrediënten voor 4 personen
1/2 bloemkool
1 broccoli
200 gr penne
2 tenen knoflook
1 ui
200 gr ham
Paar takjes tijm
200 gr huttenkäse
1 el mosterd
100 ml room of crème fraîche
Peper en zout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Was de bloemkool en broccoli en snij deze in stukjes. Kook de bloemkool, broccoli en penne beetgaar in water met zout. Ik heb voor het gemak alles in één pan gedaan.

Fruit de ui en de knoflook aan in een pan met iets olijfolie. Voeg de ham toe en bak het geheel kort aan.

Voeg vervolgens de tijm toe en de mosterd en roer het goed door elkaar.

Blus de saus af met kookroom. Je kan ook crème fraîche gebruiken, maar ik gebruik kookroom light, want dat is beter voor de lijn. Stiekem is crème fraîche wel lekkerder.

Voeg de pasta en de bloemkool en broccoli toe en meng het geheel goed door elkaar.

Breng de pasta op smaak met peper en zout en doe het in een ovenschaal.

Verdeel de huttenkäse over de pasta en zet het voor ongveer 25 minuten in de oven op 200 graden.

Tip als je het lekker vindt, kan je nog wat geraspte kaas door de pasta mengen!

Bloemkool broccoli schotel

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Yvonne
    14 juli 2016 om 14:32

    Ik heb de ham vervangen voor zalm, ook erg lekker.

    Beantwoorden
  • Leen
    19 november 2015 om 23:48

    huttenkäse is deze ook in België verkrijgbaar ???

    Beantwoorden
  • Ramona
    18 augustus 2015 om 17:53

    In een woord: heerlijk! Ik moest mijzelf echt beheersen om mij niet te overeten (wat ik al enigzins gedaan had ;-))
    However...ik had zo'n beetje alle ingrediënten in huis, dus kon ik direct aan de slag. Ipv ham had ik spekjes gebruikt, wel eerst uitgebakken. Tevens had ik crème fraiche light gebruikt 125 ml, dat beetje kon er nog wel bij bedacht ik mij :-)
    Gewone kaas eroverheen voordat hij de oven in ging...

    De kinderen vonden hem ook heerlijk! De oudste had zelfs tot twee keer toe een portie gegeten!

    Heerlijk die verrukkelijke eenvoud van een recept! Daar houd ik persoonlijk van :-D

    Voor herhaling vatbaar! ( dat wordt dan al aanstaande zaterdag bij mijn ouders, dan ga ik dit recept voor ons allen maken)

    Beantwoorden
  • Cindy
    17 juni 2015 om 14:06

    Kun je de huttenkäse ook vervangen voor gewone geraspte kaas? Ik ben zelf niet zo'n fan van huttenkäse namelijk

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juni 2015 om 20:21

    Jazeker!

    Beantwoorden
  • Cindy
    21 juni 2015 om 23:15

    Uiteindelijk een mix van huttenkäse en geraspte kaas gemaakt en het was echt heerlijk. Deze gaan we zeker nog een keer eten:)

    Beantwoorden
  • Granieten keukenblad
    8 oktober 2014 om 15:37

    ziet er smakelijk uit!

    Beantwoorden
  • Jeanette
    6 november 2013 om 20:36

    Lekker

    Beantwoorden

Reactie plaatsen