Menu

Limoen Munt Siroop

Mijn favoriete cocktail is de Mojito. Lekker fris door de limoen munt siroop en toch een beetje zoet door de rietsuiker. Ik heb meteen dat leuke deuntje weer in mijn hoofd van de Bacardi reclame. Die ken je vast wel, tata tatatata! Omdat het me niet verstandig lijkt om de hele dag Mojito’s te drinken heb ik een alcohol vrije versie bedacht. Eigenlijk is het gewoon limonade maar alcoholvrije Mojito klinkt veel leuker.

Ingrediënten voor 1 liter siroop
10 limoenen
500 gr suiker
1 bos munt
1 liter water
1 fles

Bereidingswijze
Bij het bereiden van deze siroop is het erg belangrijk dat je de fles goed steriliseert. Zou je dit niet doen, dan heb je de kans dat de siroop gaat schimmelen en dat is zonde. Ik heb het steriliseren als volgt gedaan: doe een beetje soda in de fles en giet hier kokend water op. Doe de dop er op en schud het even heen en weer. Pas op, want de fles is heet! Laat dit even 5 minuten staan en giet de fles dan leeg. Spoel de fles nog twee keer na met kokend water en zet hem op de kop te drogen.

limoenen

Voor de siroop neem je een kookpan. Giet hier een liter kokend water in, of laat het koken op het vuur. Was de limoenen en haal de zestes (schil) van 5 limoenen af en voeg dit toe aan het water. Pers de limoenen uit en voeg dit toe aan het water.

Voeg vervolgens de suiker toe. Roer het geheel even door en laat de siroop een half uurtje trekken op een laag vuurtje. Als de siroop klaar is, voeg je de munt toe en laat je deze afkoelen.

Zeef de siroop en giet het in de fles.

Doe een scheutje siroop in een glas, voeg ijs toe, een partje limoen en een takje munt. Meng het geheel nu met bruisend water. Wil je een echte Mojito, voeg dan een scheutje witte rum toe!

Let the party begin!

limoen munt siroop

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Annika
  1 november 2016 om 13:51

  Ja hoor, dat kan gewoon!

 • Jan Scheffer
  27 oktober 2016 om 12:55

  Hoi Pauline,

  Kun je de siroop ook invriezen. Ben in Italië heb de schillen op alcohol staan.

  Wil de siroop ingevroren meenemen naar Nederland

  Groet Jan

 • Pauline
  9 juni 2016 om 14:30

  Zou ik in dit recept niet doen. Dan zou ik gewoon een limoentje toevoegen aan je water of ander drankje.

 • Evelien
  9 juni 2016 om 09:55

  Kan het evt ook zonder suiker? Of evt met stevia?

 • Pauline
  30 juni 2015 om 14:51

  Oh jee, dat hoort niet idd. Misschien heb je per ongeluk het witte van de schil geraspt, dat heeft een hele bittere smaak.

 • Nina
  29 juni 2015 om 23:04

  Hoi pauline, ik heb het uitgeprobeerd. De ingredienten gehalveerd maar alsnog smaakt hij niet zo lekker beetje naar afwas middel haha. Ik denk dat ik wat fout heb gedaan. help! Haha
  Het idee is zo leuk en lekker !

 • Juul
  19 juni 2015 om 13:18

  Geen limoen in huis, in plaats daarvan drie citroenen gebruikt en de hoeveelheid water en suiker gehalveerd. Wat gember er doorheen gedaan en hij is echt heerlijk! Dank voor leuke recept!

 • Plien
  13 juni 2015 om 15:56

  Ook lekker met gember!

 • marjan
  17 juni 2014 om 12:12

  in de koelkast als de fles in gebruik is. Anders kan je de fles gewoon buiten de koelkast bewaren.

 • marjan
  17 juni 2014 om 12:11

  Ik maak limoen-citroen siroop voor ongeveer 2 flessen van een halve liter. Goed steriliseren van de flessen is een pré. Als je de flessen in de oven op 120 graden ongeveer 15 minuten steriliseert en de siroop in de hete fles schenkt dan is de siroop in de koelkast een paar maanden houdbaar.

 • Pauline
  1 mei 2014 om 11:43

  Dan weet ik zeker dat het goed zit ;) Maar gewoon op je neus afgaan.

 • marga
  30 april 2014 om 14:51

  hoezo maar een weekje? Door de hoeveelheid suiker die is toegevoegd moet dat toch langer houdbaar zijn? Denk aan mijn zelfgemaakte bessengelei......makkelijk n jaar:-)

 • Pauline
  16 februari 2014 om 17:10

  Ongeveer een weekje in de koelkast.

 • Maud
  16 februari 2014 om 11:25

  Krijg als ik dit lees zin in de zomer....
  Hoelang kun je de siroop ongeveer bewaren?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.