Limoen Munt Siroop

Mijn favoriete cocktail is de Mojito. Lekker fris door de limoen munt siroop en toch een beetje zoet door de rietsuiker. Ik heb meteen dat leuke deuntje weer in mijn hoofd van de Bacardi reclame. Die ken je vast wel, tata tatatata! Omdat het me niet verstandig lijkt om de hele dag Mojito’s te drinken heb ik een alcohol vrije versie bedacht. Eigenlijk is het gewoon limonade maar alcoholvrije Mojito klinkt veel leuker.

Ingrediënten voor 1 liter siroop
10 limoenen
500 gr suiker
1 bos munt
1 liter water
1 fles

Bereidingswijze
Bij het bereiden van deze siroop is het erg belangrijk dat je de fles goed steriliseert. Zou je dit niet doen, dan heb je de kans dat de siroop gaat schimmelen en dat is zonde. Ik heb het steriliseren als volgt gedaan: doe een beetje soda in de fles en giet hier kokend water op. Doe de dop er op en schud het even heen en weer. Pas op, want de fles is heet! Laat dit even 5 minuten staan en giet de fles dan leeg. Spoel de fles nog twee keer na met kokend water en zet hem op de kop te drogen.

limoenen

Voor de siroop neem je een kookpan. Giet hier een liter kokend water in, of laat het koken op het vuur. Was de limoenen en haal de zestes (schil) van 5 limoenen af en voeg dit toe aan het water. Pers de limoenen uit en voeg dit toe aan het water.

Voeg vervolgens de suiker toe. Roer het geheel even door en laat de siroop een half uurtje trekken op een laag vuurtje. Als de siroop klaar is, voeg je de munt toe en laat je deze afkoelen.

Zeef de siroop en giet het in de fles.

Doe een scheutje siroop in een glas, voeg ijs toe, een partje limoen en een takje munt. Meng het geheel nu met bruisend water. Wil je een echte Mojito, voeg dan een scheutje witte rum toe!

Let the party begin!

limoen munt siroop

Verschil meel en bloem
Bananen ijs zonder ijsmachine
Bewaar
14 Comments
 • Jan Scheffer

  27 oktober 2016 at 12:55 Beantwoorden

  Hoi Pauline, \r\n\r\nKun je de siroop ook invriezen. Ben in Italië heb de schillen op alcohol staan. \r\n\r\nWil de siroop ingevroren meenemen naar Nederland \r\n\r\nGroet Jan

 • Evelien

  9 juni 2016 at 09:55 Beantwoorden

  Kan het evt ook zonder suiker? Of evt met stevia?

  • Pauline

   9 juni 2016 at 14:30 Beantwoorden

   Zou ik in dit recept niet doen. Dan zou ik gewoon een limoentje toevoegen aan je water of ander drankje.

 • Nina

  29 juni 2015 at 23:04 Beantwoorden

  Hoi pauline, ik heb het uitgeprobeerd. De ingredienten gehalveerd maar alsnog smaakt hij niet zo lekker beetje naar afwas middel haha. Ik denk dat ik wat fout heb gedaan. help! Haha\r\nHet idee is zo leuk en lekker !

  • Pauline

   30 juni 2015 at 14:51 Beantwoorden

   Oh jee, dat hoort niet idd. Misschien heb je per ongeluk het witte van de schil geraspt, dat heeft een hele bittere smaak.

 • Juul

  19 juni 2015 at 13:18 Beantwoorden

  Geen limoen in huis, in plaats daarvan drie citroenen gebruikt en de hoeveelheid water en suiker gehalveerd. Wat gember er doorheen gedaan en hij is echt heerlijk! Dank voor leuke recept!

 • Plien

  13 juni 2015 at 15:56 Beantwoorden

  Ook lekker met gember!

 • marjan

  17 juni 2014 at 12:12 Beantwoorden

  in de koelkast als de fles in gebruik is. Anders kan je de fles gewoon buiten de koelkast bewaren.

 • marjan

  17 juni 2014 at 12:11 Beantwoorden

  Ik maak limoen-citroen siroop voor ongeveer 2 flessen van een halve liter. Goed steriliseren van de flessen is een pré. Als je de flessen in de oven op 120 graden ongeveer 15 minuten steriliseert en de siroop in de hete fles schenkt dan is de siroop in de koelkast een paar maanden houdbaar.

 • Maud

  16 februari 2014 at 11:25 Beantwoorden

  Krijg als ik dit lees zin in de zomer….\r\nHoelang kun je de siroop ongeveer bewaren?

  • Pauline

   16 februari 2014 at 17:10 Beantwoorden

   Ongeveer een weekje in de koelkast.

   • marga

    30 april 2014 at 14:51 Beantwoorden

    hoezo maar een weekje? Door de hoeveelheid suiker die is toegevoegd moet dat toch langer houdbaar zijn? Denk aan mijn zelfgemaakte bessengelei……makkelijk n jaar:-)

    • Pauline

     1 mei 2014 at 11:43 Beantwoorden

     Dan weet ik zeker dat het goed zit 😉 Maar gewoon op je neus afgaan.

Plaats een reactie