fbpx
Menu

Kip kerrie met appel

Als klein meisje was kip kerrie mijn lievelingseten! Ik weet nog dat we vaak in het restaurant van mijn tante gingen eten en dat ik dan altijd kip kerrie bestelde. Helemaal zelf gemaakte kerriesaus, ik was er dol op. En hoewel ik het nu bijna nooit meer eet, kreeg ik ineens een ingeving! En de kip kerrie smaakte nog net zo lekker als vroeger!

Ingrediënten voor 4 personen
350 gr kipfilet
25 gr boter
2 el room (ik nam light room)
30 gr bloem
1 ui
200 gram sperziebonen
2 stevige appels
350 ml bouillon
2 el kerriepoeder
1 tl kurkuma
1 stukje verse gember

Bereidingswijze
Laat de kipfilets garen in de bouillon. Zet hiervoor een ruime pan op met bouillon, eventueel van een blokje en laat de kipfilets ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuurtje. Zorg ervoor dat het niet te hard kookt anders wordt de kip droog. Laat de kipfilets vervolgens afkoelen in de bouillon en gooi deze niet weg!

Blancheer de boontjes in ongeveer 4 minuten beetgaar in water met zout.

Neem een grote pan en laat de boter hierin smelten. Voeg de ui toe en fruit deze aan. Rasp de verse gember en voeg deze toe aan de ui. Voeg vervolgens de kurkuma en de kerriepoeder toe en roer het geheel om.

Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat de uien droog en zanderig aanvoelen. Dit is de basis voor de saus. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe, totdat de saus de door jouw gewenste dikte heeft. Het mag best iets vloeibaarder zijn, want de saus kan nog een beetje inkoken.

Voeg de geblancheerde boontjes toe en roer deze door de kerriesaus. Neem de kipfilets en trek deze voorzichtig uit elkaar en voeg deze bij de saus. Voeg de kookroom toe en laat de saus op een laag vuurtje even pruttelen. Voeg als laatste de stukjes appel toe en kook deze kort mee.

Breng de kip kerrie eventueel nog wat op smaak met peper en zout en serveer de kerrie met rijst!

kip kerrie

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

  • Sterre
    24 mei 2017 om 17:28

    Wat voor soort bouillon moet er gebruikt worden?

    Beantwoorden
  • Annika
    26 mei 2017 om 09:14

    Je zou kippenbouillon kunnen gebruiken.

    Beantwoorden
  • karin
    7 december 2015 om 20:50

    Was erg lekker! Heb ipv kipfilet pootjes zonder vel gekookt en nog een stukje winterwortel erin gedaan. Gaan we vaker maken :) ps. was even inspiratieloos dus even bij jouw recepten gezocht, bedankt!

    Beantwoorden
  • Samantha
    16 maart 2015 om 12:16

    Kan de room vervangen worden door iets van gewone of griekse yoghurt?

    Beantwoorden
  • Manon
    3 februari 2015 om 19:21

    Groot succes hier en inmiddels ook bij mijn ouders ;-)

    Beantwoorden
  • Susan
    19 februari 2014 om 21:38

    Het was erg lekker!
    We hebben geen gember gebruikt. Eigenlijk omdat ik nooit gember gebruik. Maakt het veel uit voor dit recept? Hoe groot moet het stukje zijn dat je erin doet?

    Bedankt voor het lekker eten weer!

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 februari 2014 om 20:06

    Nee je kunt het ook prima weglaten. Het is maar een stukje van een cm dat gebruikt wordt.

    Beantwoorden
  • Three girls one kitchen
    12 februari 2014 om 17:08

    Mmm lekker! Gaan we snel een keer maken!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen