Menu

Italiaanse salsa verde

Er is bijna niets wat zoveel verschilt als een Salsa Verde. Je hebt de Mexicaanse met pepers, de Franse met dragon en citroen, de Duitse met eieren en mijn favoriet de Italiaanse versie. Eén ding heeft de saus gemeen… hij is groen! Salsa verde is een makkelijke koude saus dat voornamelijk uit groene kruiden bestaat. Deze saus leent zich erg goed bij witvis, of kip, maar is ook goed te combineren met rund! Qua kruiden kan je dus volop variëren, ik vind zelf deze versie het lekkerste!

Ingrediënten
25 gram peterselie
25 gram basilicum
15 gram munt
1 teen knoflook
2 augurken
1 tl kappertjes
3 ansjovisfilets
1 el witte wijnazijn
6 el Olijfolie
1 tl mosterd
Peper en zout

Bereidingswijze
Neem een keukenmachine en hak de knoflook en de groene kruiden fijn. Verwijder wel eerst de stelen van de kruiden. Voeg de augurken, de kappertjes en de ansjovis toe en mix het geheel glad.

Voeg de mosterd toe en een scheutje witte wijnazijn. Voeg nu beetje bij beetje de olijfolie toe, totdat een gladde saus ontstaat.

Breng de salsa op smaak met wat peper en zout.

salsa verde

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1 reactie

  • Susanne
    17 april 2016 om 10:13

    Heel erg lekker! Heb wel nog sap van een citroen toegevoegd voor een extra fris tintje :)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST