fbpx
Menu

Geroosterde zoete aardappel uit de oven

Ik heb jullie beloofd om een recept te plaatsen met de zoete aardappel. In het thema uitgelicht heb ik al meer verteld over de achtergrond van dit knolgewas. De bataat is erg zoet van smaak, de smaak komt overeen met de zoetigheid van een wortel, terwijl de structuur lijkt op de textuur van een aardappel. Vanwege de zoetigheid van de geroosterde zoete aardappel vind ik het wel lekker om er een frisse yoghurtdip bij te serveren. Dat geeft het gerecht wat meer balans.

zoete aardappel uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen
4 grote bataten
3 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
100 ml volle yoghurt
1/2 rode peper
1 el citroensap
Beetje peterselie
Olijfolie
Peper en zout

Bereidingswijze
Was de bataten zorgvuldig, snij ze doormidden en snij ze in plakken. Bekleedt een bakplaat met bakpapier en verdeel de bataat over de plaat. Strooi de tijm en rozemarijn over het knolgewas. Strooi peper en zout over de knol en maak het af met wat olijfolie. Rooster de bataat in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Doe de volle yoghurt in een schaaltje en sprenkel hier wat olijfolie over. Voeg het citroensap toe aan de yoghurt. Hak de rode peper en de peterselie fijn en strooi deze over de yoghurt. Maak het af met iets zout.

Serveer de geroosterde zoete aardappel met de yoghurt saus.

PS maak je gebruik van soja yoghurt, dan is dit gerecht Voedselzandloper proof.

geroosterde zoete aardappel

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Ilse
    16 februari 2015 om 18:16

    Deze geroosterde aardappeltjes, maar ook de zoete aardappelfrietjes verbranden bij ons altijd heel snel in de oven. We zetten de temperatuur dan lager en bedekken het geheel met zilverpapier maar we zijn naderhand nooit echt tevreden over hetgeen er uit de oven komt. Misschien nog wat tips?

    Beantwoorden
  • Hanna
    4 mei 2014 om 18:36

    Ziet er heerlijk uit! Ik hou ontzettend van zoete aardappel. Ik vind het wel vaak lastig om te bedenken wat er lekker bij is om er een hoofdgerecht van te maken. Heeft u nog tips?

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 mei 2014 om 15:00

    Er staan verschillende recepten met zoete aardappel op mijn site, als je de zoekfunctie gebruikt, kom je wel wat lekkers tegen.

    Beantwoorden
  • Vanessa
    7 april 2014 om 14:46

    Ga dit van het weekend eens uitproberen.
    Moeten ze tussendoor niet gedraaid worden om ze aan te andere kant bruin te laten worden of is dit niet nodig?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 april 2014 om 11:21

    Ik hussel het vaal wel even door elkaar.

    Beantwoorden
  • Gina
    31 oktober 2013 om 13:32

    Hoi Pauline, mijn complimenten voor je kookboek, ziet er prachtig en lekker uit. Ik heb al 2 recepten uitgeprobeerd, waaronder de knapperige crackers. Ze waren eerst knapperig, ik heb ze opgeborgen in een koelkastdoos en toen waren ze zacht geworden, hoe komt dat denk je? De smaak was nog wel goed, een beetje als roggebrood.

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 oktober 2013 om 19:53

    Heb je ze in de koelkast bewaard? Want dan worden ze vochtig en slap.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen