zomerse salade

Zomerse salade

Het was best een domper om na twee weken in het zonnige Italië weer in een regenachtig kikkerlandje aan te komen. Het leuke is wel dat we nog een hele zomer voor ons hebben, waarin de zon zich hopelijk nog veel laat zien. Om toch een beetje zomerse sferen in huis te brengen, maakte ik een zomerse salade. Eigenlijk wilde ik geitenkaas in deze salade verwerken, alleen had ik dit niet in huis. Ik heb nu gekozen voor mozzarella en hoewel dit best lekker is, denk ik toch dat geitenkaas nog meer balans in het gerecht aanbrengt.

Ingrediënten voor 4 personen
75 gr rucolamelange
2 perziken
1 rode paprika
1 bol mozzarella
1 gerookte kipfilet
1 tl mosterd
1 tl honing
sap van een halve limoen
3 el olijfolie

Bereidingswijze
Schil en halveer de perziken en verwijder de pit uit de vrucht. Snij de perziken in plakjes. Laat een grillpan goed heet worden en grill de perziken aan weerszijden.

Maak een dressing van de olijfolie, de mosterd, de honing en het sap van de limoen. Breng de sla op smaak met deze dressing. Snij de paprika “en brunoise”, in kleine blokjes en snij de kipfilet in plakjes.

Leg een beetje sla op een bord en dresseer de kipfilet en de perzik rondom. Strooi de paprikablokjes over de salade. Maak de zomerse salade af met stukjes geitenkaas of mozzarella.

zomerse salade

Meloen granita
Hangop met aardbeien in balsamico
Bewaar
3 Comments
  • Ingrid

    19 mei 2017 at 12:24 Beantwoorden

    Gemaakt! Super lekker. Had er nog wat cashews doorheen gedaan. Kinderen vonden het ook lekker. Dank je wel

  • Ancilla

    4 juni 2014 at 19:20 Beantwoorden

    Net heerlijk gegeten! Dit recept met geitenkaas gemaakt. Wat een perfecte combinatie; de warm gegrilde perzik, de gerookte kip smaak en de pittige geitenkaas. Het was smullen. Lekker Pauline!

Plaats een reactie