zalm pakketjes

BBQ is on: Zalm pakketjes op de bbq

Weer een lekker zalm gerechtje voor op de barbecue. Je kan deze zalm pakketjes ook in de oven bereiden, ongeveer 15 à 20 minuten op 220 graden. Maar voor de barbecue zijn ze ook erg geschikt. Deze bereiding noemen ze “en papillotte” wat letterlijk “bakken in een papiertje” betekent. Alle sappen en geuren blijven in het pakketje zitten en als je de folie open maakt komen er de lekkerste geuren vrij. Je kan ook volop variëren met de groente die je in het pakketje doet. Verse spinazie of prei is ook erg lekker.

Ingrediënten per pakketje
1/2 moot zalm
1/4 rode ui
2 cherry tomaatjes
1 takje dille
Citroen
2 tl kruidenroomkaas
Peper en zout

Bereidingswijze
Bestrooi de zalm met peper en zout en iets citroensap. Snij de rode ui in reepjes en halveer de cherry tomaten. Pak een stuk aluminiumfolie (of bakpapier voor in de oven) en leg de vis hierop. Dresseer de ui en tomaat om de vis heen. Leg een schijfje citroen op de vis en de kruidenkaas. Maak het geheel af met een takje dille.

De zalm pakketjes zijn in ongeveer 8 minuten klaar op de barbecue.

zalm pakketjeslm

Hangop met aardbeien in balsamico
BBQ is on: Zalm spiesjes
Bewaar
6 Comments
 • Tanja

  4 augustus 2016 at 19:06 Beantwoorden

  Ha fijn, nu weet ik eindelijk wat “en papillotte” betekend, Ik kende het woord papillotte alleen van het met reepjes stof krullen maken in de lange haren van mijn 3 dochters vroeger hahaha Maar deze bereidingswijze deed ik al wel in de oven met bv witvis met citroen, tijm en een beetje peper. En soms in plaats van citroen(sap) een druppie witte wijn. Maar ik pakte het voor de oven ook in aluminiumfolie, de glimmende kant naar binnen. De volgende keer probeer ik bakpapier.Door je bbq recepten krijg ik heel veel zin om dat te gaan doen, nu het weer nog! Het regent hier in Nijmegen weer 🙁

 • Jacqueline

  16 september 2015 at 14:22 Beantwoorden

  Ziet er heel gezellig en lekker uit, maar moeten deze pakketjes direct of indirect op de BBQ en wat moet de temperatuur zijn van de BBQ, en is de vermelde tijd met of zonder deksel op een houtskool BBQ?

 • rinske stevens

  2 augustus 2014 at 19:21 Beantwoorden

  Het was heerlijk, goed gescoord dankzij dit makkelijke maar heerlijke receptje!!

 • Danny

  6 juni 2014 at 17:22 Beantwoorden

  Kun je deze pakketjes ook al langer van te voren maken?

  • Pauline

   7 juni 2014 at 13:58 Beantwoorden

   Ja dat kan wel, wel even bewaren in de koelkast!

   • Danny

    17 juni 2014 at 08:40 Beantwoorden

    Ging inderdaad prima! En ze waren heerlijk 🙂

Plaats een reactie