Menu

Hangop met aardbeien in balsamico

Hangop met aardbeien in balsamicostroop is echt een lekker dessert. Nu de Hollandse aardbeien weer volop op de markt aanwezig zijn, kan ik het natuurlijk niet laten hier iets lekkers mee te maken. Eigenlijk heeft de aardbei niet zoveel nodig, hij is al lekker zoet en sappig van zichzelf. Ik heb zelf ook een paar aardbeien plantjes in een bak staan, maar mijn gevleugelde vrienden zijn er vaak eerder bij dan ik zelf. Pech voor mij!, maar gelukkig zijn ze volop te verkrijgen. Dit is een heerlijk dessert en zó makkelijk om te maken. Geniet er lekker van!

Ingrediënten voor 4 personen
1 liter volle yoghurt
1 tl vanille extract
200 ml balsamico azijn
1 el suiker
200 gram aardbeien

Bereidingswijze
Voor de hangop moet je wel een klein beetje geduld hebben. Het is heel simpel, maar kost alleen wat tijd. Je neemt een kom, daar zet je een zeef of vergiet in. Daarop leg je een kaasdoek of een schone theedoek zonder zeepgeuren. Hierop giet je het pak yoghurt. Je dekt dit af met vershoudfolie en laat de kom minimaal 8 uur staan in de koelkast.

Hangop betekent uitgelekte yoghurt. Je zal zien dat het vocht zich onderin de kom verzamelt en er blijft een lobbige kwark achter in de kaasdoek. Heerlijk! Voeg hier een tl vanille extract aan toe en als je een zoetekauw bent, nog wat suiker. Ik heb dit zelf achterwege gelaten.

Voor de balsamicostroop laat je de balsamico met een el suiker inkoken. Zet het met een pannetje op het vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. De keuken zal zich vullen met de geuren van de zuren die vrij komen van de balsamico azijn. In het pannetje blijft een heerlijke zoete stroop achter. Laat de balsamico een beetje afkoelen.

Maak nu de aardbeien schoon en marineer deze in de balsamico. Doe de hangop in een glaasje en leg de aardbeien in balsamico er op.

Nu is het genieten geblazen.

aardbeien in balsamico

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

3 reacties

 • Jasper van Oort
  10 augustus 2017 om 07:32

  Hoelang zou je de stroop kunnen bewaren?

 • Pauline
  19 april 2014 om 20:17

  Super delish en haast een beetje zoet.

 • Anne
  18 april 2014 om 22:12

  Hoe smaakt de balsamicosiroop? Is het zurig, azijnachtig, of verandert de smaak door het inkoken?

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.