aardbeien in balsamico

Hangop met aardbeien in balsamico

Hangop met aardbeien in balsamicostroop is echt een lekker dessert. Nu de Hollandse aardbeien weer volop op de markt aanwezig zijn, kan ik het natuurlijk niet laten hier iets lekkers mee te maken. Eigenlijk heeft de aardbei niet zoveel nodig, hij is al lekker zoet en sappig van zichzelf. Ik heb zelf ook een paar aardbeien plantjes in een bak staan, maar mijn gevleugelde vrienden zijn er vaak eerder bij dan ik zelf. Pech voor mij!, maar gelukkig zijn ze volop te verkrijgen. Dit is een heerlijk dessert en zó makkelijk om te maken. Geniet er lekker van!

Ingrediënten voor 4 personen
1 liter volle yoghurt
1 tl vanille extract
200 ml balsamico azijn
1 el suiker
200 gram aardbeien

Bereidingswijze
Voor de hangop moet je wel een klein beetje geduld hebben. Het is heel simpel, maar kost alleen wat tijd. Je neemt een kom, daar zet je een zeef of vergiet in. Daarop leg je een kaasdoek of een schone theedoek zonder zeepgeuren. Hierop giet je het pak yoghurt. Je dekt dit af met vershoudfolie en laat de kom minimaal 8 uur staan in de koelkast.

Hangop betekent uitgelekte yoghurt. Je zal zien dat het vocht zich onderin de kom verzamelt en er blijft een lobbige kwark achter in de kaasdoek. Heerlijk! Voeg hier een tl vanille extract aan toe en als je een zoetekauw bent, nog wat suiker. Ik heb dit zelf achterwege gelaten.

Voor de balsamicostroop laat je de balsamico met een el suiker inkoken. Zet het met een pannetje op het vuur en laat het ongeveer 5 minuten zachtjes koken. De keuken zal zich vullen met de geuren van de zuren die vrij komen van de balsamico azijn. In het pannetje blijft een heerlijke zoete stroop achter. Laat de balsamico een beetje afkoelen.

Maak nu de aardbeien schoon en marineer deze in de balsamico. Doe de hangop in een glaasje en leg de aardbeien in balsamico er op.

Nu is het genieten geblazen.

aardbeien in balsamico

Zomerse salade
BBQ is on: Zalm pakketjes op de bbq
Bewaar
3 Comments
  • Jasper van Oort

    10 augustus 2017 at 07:32 Beantwoorden

    Hoelang zou je de stroop kunnen bewaren?

  • Anne

    18 april 2014 at 22:12 Beantwoorden

    Hoe smaakt de balsamicosiroop? Is het zurig, azijnachtig, of verandert de smaak door het inkoken?

Plaats een reactie