Menu
zelf-pasta-maken-5.jpg

How To Zelf pasta maken

Zelf pasta maken is zo leuk om te doen. En helemaal niet zo ingewikkeld. Vorig jaar was de pastamachine in de aanbieding bij de Appie. Die heb ik toen gelijk in mijn karretje gestopt met het voornemen deze héél vaak te gaan gebruiken. Echter stond hij de hele tijd stof te happen in mijn kast. Waarom? Geen idee eigenlijk. Het is een klusje, maar echt moeilijk is het niet. Toen ik bij de molen een mooie harde durum tarwe had meegenomen kon ik mijn machine eindelijk weer uit de kast halen.

Voor het recept voor pasta heb je dus speciale pastabloem nodig. Ik kocht het bij de molen, maar tegenwoordig kan  je het ook gewoon in de supermarkt kopen. Het deeg maken is een fluitje van een cent. Ik gebruikte er een keukenmachine voor. Nog makkelijker.  Maar het kan ook prima met  de hand. Je hebt wel een pastamachine nodig. Anders kan je rollen tot je een ons weegt.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr durum tarwe bloem
2 eieren
Olijfolie
Zout

Materialen
Pastamachine
Keukenmachine

Zo maak je het
Die de eieren, iets zout en een scheutje olijfolie bij de pastabloem en kneed dit zo’n 10 minuten in de keukenmachine. Je kan dit ook met de hand kneden. Belangrijk is wel dat je het echt 10 minuten stevig door kneedt.

Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt. Als je het uit elkaar trekt, rekt het een beetje mee. Laat het deeg nu een half uurtje rusten in de koelkast in huishoudfolie.

Rol een lapje deeg iets uit.

zelf pasta maken

Zet de pastamachine op de breedste stand, bij mijn machine is dit stand 7. Verdeel het deeg tussen de rollers en draai het er voorzichtig doorheen. Herhaal dit 6 keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien.

zelf pasta maken

Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Doe dit tot de door jou gewenste dikte. Ik heb lasagne vellen gemaakt en heb doorgerold tot stand 4.

Snij de vellen vervolgens bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek. (je kan ze ook direct koken).

Zelf tagliatelle of spaghetti maken

Snijd het pastadeeg eventueel bij tot een mooie rechte lap. Draai het pastadeeg door de brede messen. Voor spaghetti kies je de fijne messen.

zelf pasta maken

 

Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen. Gebruik eventueel een beetje extra bloem, zodat het niet aan elkaar gaat kleven.

Kook de pasta in 3 minuten af in water met zout. Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 2 minuten.

zelf pasta maken

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan