fbpx
Menu

Starbucks Frappuccino Recept

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer? Ik in ieder geval wel, daarom helaas wat minder posts. Maar hier komt er weer ééntje. Ik schreef al eerder dat ik dol ben op de Starbucks Frappuccino. Daar rij ik graag een paar kilometertjes voor om. Ik ben al dol op warme koffie, maar deze koude variant is ook echt heerlijk. Dit frappuccino recept heeft als basis ijsklontjes en het leuke is, het is heel makkelijk zelf te maken.

Wil je hem meer skinny maken dan kun je de suiker vervangen voor een suikervervanger en de slagroom en de karamel weglaten. Op mijn blog plaats ik later nog het recept voor de Mocha Frappucino, die is ook stunning.

Ingrediënten voor 2 frappuccino’s

1 kopje afgekoelde espresso
1 kopjes melk
2 tl suiker
2 kopjes ijs
Slagroom
Caramelsaus

Materialen
Een keukenmachine

Bereidingswijze
Doe de ijsklontjes, de afgekoelde koffie, de suiker en de melk in de keukenmachine en mix dit totdat het ijs fijngemalen is.

Let er wel op dat je keukenmachine ijs kan crushen. Niet alle machines zijn hier tegen bestand.

Je kan de Starbucks frappuccino evt. garneren met een toef slagroom en caramelsaus.

Maar dit hoeft niet!

Voor een Frappuccino mocha voeg je chocoladesaus toe in plaats van karamel.

starbucks frappuccino

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Sophie gertsen
    17 juli 2019 om 20:55

    Kan het ook zonder espresso (dan gewoon normale koffie?) heb geen espresso apparaat

    Beantwoorden
  • Annika
    23 juli 2019 om 12:08

    Ja, en je kunt ook gewoon hele sterke koffie zetten.

    Beantwoorden
  • David
    2 juli 2019 om 22:54

    Ik krijg mijn frapuccinno niet dik. Kan iemand mij helpen?

    Beantwoorden
  • Joke
    10 juni 2019 om 19:12

    Ik drink hem zonder de suiker, slagroom en caramel. En kokosmelk ipv gewone melk. Heerlijk!!

    Beantwoorden
  • bente hoogenkamp
    24 april 2019 om 20:08

    is er ook een andere manier om de ijsklontjes te malen in de espresso?

    Beantwoorden
  • iris
    29 januari 2019 om 09:39

    hoi! we waren benieuwd naar de hoeveelheden in millimeters en grammen, zou u die aan ons kunnen geven? :)

    Beantwoorden
  • Alex Brouwer
    26 juli 2018 om 12:49

    super lekker!! tip doe dr een bolletje straciatella ijs bij voor extra smaak en choclate chip!

    Beantwoorden
  • oscarnouwens
    8 november 2017 om 15:39

    Ik wil dit recept graag maken alleen weet ik niet hoeveel caramelsaus je nodig hebt of moet je gewoon kijken wat je zelf het lekkerste vind

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 november 2017 om 11:13

    Is inderdaad een beetje naar wens. Maar een scheutje is altijd goed :)

    Beantwoorden
  • Inge
    1 augustus 2017 om 21:25

    mmh! ik heb deze net gemaakt, maar dan de vegan versie. met amandelmelk en vegan slagroom. Nog een beetje extra chocoladeijs toegevoegd. Wij vonden hem allebei super lekker! thanx voor het recept.

    Beantwoorden
  • Annika
    2 augustus 2017 om 15:30

    Graag gedaan! Fijn dat het in de smaak viel :)

    Beantwoorden
  • Tineke
    21 juli 2016 om 07:32

    1 kopje espresso en 2 kopjes melk, mort ik dat zien als 100 ml koffie en 200 ml melk? Of zo'n klein kopje espresso en 2 volle (grote) koppen melk?

    Ijsklontjes zijn al in de maak voor vanavond! Hmmmmmmmmm

    Beantwoorden
  • Nina
    31 mei 2016 om 21:39

    Moet je espresso gebruiken of kun je ook andere koffie gebruiken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juni 2016 om 14:33

    Espresso inderdaad het beste omdat deze lekker sterk is.

    Beantwoorden
  • Anouk
    10 augustus 2015 om 17:37

    Als je hier kleine stukje chocolade doorgheen doet (gewoon mixen in bleder) heb je de chava chip variant :)

    Beantwoorden
  • Daisy
    9 februari 2015 om 22:34

    Heb je misschien ook een recept voor de strawberry & Cream frappucino? Echt heerlijke recepten heb je staan!

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 februari 2015 om 17:47

    Ik heb wel deze http://uitpaulineskeuken.nl/2014/09/starbucks-banana-yoghurt-frappuccino.html Als je de yoghurt vervangt door slagroom en aardbeien gebruikt kom je aardig in de buurt denk ik :)

    Beantwoorden
  • Grietje
    30 april 2014 om 17:43

    bedoel je ijsklontjes of roomijs?

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 mei 2014 om 11:42

    IJsklontjes van water

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2014 om 22:26

    Oooo heerlijk mijn favoriet....maar blijft zo op je heupen plakken(af en toe mag dat)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2014 om 22:52

    Valt reuze mee ;)

    Beantwoorden
  • Eveline
    29 april 2014 om 21:46

    Ik ga hem binnenkort ook eens maken met kokosbloesemsuiker! Ik ben heel erg benieuwd! :)

    Beantwoorden
  • Kim
    29 april 2014 om 21:04

    mmmm ziet er te lekker uit! heb je hier ook een iets minder heftige variant van qua suikers etc. want zo pas ik straks nooit in mijn bikini :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2014 om 22:52

    Gewoon minder suiker toevoegen ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen