starbucks frappuccino

Starbucks Frappuccino Recept

Hebben jullie ook zo genoten van het mooie weer? Ik in ieder geval wel, daarom helaas wat minder posts. Maar hier komt er weer ééntje. Ik schreef al eerder dat ik dol ben op de Starbucks Frappuccino. Daar rij ik graag een paar kilometertjes voor om. Ik ben al dol op warme koffie, maar deze koude variant is ook echt heerlijk. Dit frappuccino recept heeft als basis ijsklontjes en het leuke is, het is heel makkelijk zelf te maken.

Wil je hem meer skinny maken dan kun je de suiker vervangen voor een suikervervanger en de slagroom en de karamel weglaten. Op mijn blog plaats ik later nog het recept voor de Mocha Frappucino, die is ook stunning.

Ingrediënten voor 2 frappuccino’s

1 kopje afgekoelde espresso
1 kopjes melk
2 tl suiker
2 kopjes ijs
Slagroom
Caramelsaus

Materialen
Een keukenmachine

Bereidingswijze
Doe de ijsklontjes, de afgekoelde koffie, de suiker en de melk in de keukenmachine en mix dit totdat het ijs fijngemalen is.

Let er wel op dat je keukenmachine ijs kan crushen. Niet alle machines zijn hier tegen bestand.

Je kan de Starbucks frappuccino evt. garneren met een toef slagroom en caramelsaus.

Maar dit hoeft niet!

Voor een Frappuccino mocha voeg je chocoladesaus toe in plaats van karamel.

starbucks frappuccino

Witlofsalade met gegrilde peer
Gegrilde tonijn met tomatensalsa
Bewaar
17 Comments
  • oscarnouwens

    8 november 2017 at 15:39 Beantwoorden

    Ik wil dit recept graag maken alleen weet ik niet hoeveel caramelsaus je nodig hebt of moet je gewoon kijken wat je zelf het lekkerste vind

    • Pauline

      10 november 2017 at 11:13 Beantwoorden

      Is inderdaad een beetje naar wens. Maar een scheutje is altijd goed 🙂

  • Inge

    1 augustus 2017 at 21:25 Beantwoorden

    mmh! ik heb deze net gemaakt, maar dan de vegan versie. met amandelmelk en vegan slagroom. Nog een beetje extra chocoladeijs toegevoegd. Wij vonden hem allebei super lekker! thanx voor het recept.

    • Annika

      2 augustus 2017 at 15:30 Beantwoorden

      Graag gedaan! Fijn dat het in de smaak viel 🙂

  • Tineke

    21 juli 2016 at 07:32 Beantwoorden

    1 kopje espresso en 2 kopjes melk, mort ik dat zien als 100 ml koffie en 200 ml melk? Of zo’n klein kopje espresso en 2 volle (grote) koppen melk?\r\n\r\nIjsklontjes zijn al in de maak voor vanavond! Hmmmmmmmmm

  • Nina

    31 mei 2016 at 21:39 Beantwoorden

    Moet je espresso gebruiken of kun je ook andere koffie gebruiken?

    • Pauline

      1 juni 2016 at 14:33 Beantwoorden

      Espresso inderdaad het beste omdat deze lekker sterk is.

  • Anouk

    10 augustus 2015 at 17:37 Beantwoorden

    Als je hier kleine stukje chocolade doorgheen doet (gewoon mixen in bleder) heb je de chava chip variant 🙂

  • Daisy

    9 februari 2015 at 22:34 Beantwoorden

    Heb je misschien ook een recept voor de strawberry & Cream frappucino? Echt heerlijke recepten heb je staan!

  • Grietje

    30 april 2014 at 17:43 Beantwoorden

    bedoel je ijsklontjes of roomijs?

  • Pauline

    29 april 2014 at 22:26 Beantwoorden

    Oooo heerlijk mijn favoriet….maar blijft zo op je heupen plakken(af en toe mag dat)

  • Eveline

    29 april 2014 at 21:46 Beantwoorden

    Ik ga hem binnenkort ook eens maken met kokosbloesemsuiker! Ik ben heel erg benieuwd! 🙂

  • Kim

    29 april 2014 at 21:04 Beantwoorden

    mmmm ziet er te lekker uit! heb je hier ook een iets minder heftige variant van qua suikers etc. want zo pas ik straks nooit in mijn bikini 🙂

Plaats een reactie