Menu

Kwarktaart in een glaasje

Als klein meisje hield ik al van bakken en koken. Toen vond ik het al een hele prestatie als ik een Dr. Oetker kwarktaart had gemaakt. Tegenwoordig vind ik de traditionele kwarktaart nog steeds lekker, alleen maak ik het nu natuurlijk zonder pakje. De aardbeien liggen momenteel weer volop in de winkels en deze combinatie met verse kwark blijft lekker. Maar je kan natuurlijk volop variëren, bijvoorbeeld met frambozen of mango. Als je van zoet houdt, zou ik iets meer suiker toevoegen. Zelf hou ik wel van fris en vond ik het zo precies goed. Het staat wel leuk om kwarktaart in een glaasje te serveren, leuke een persoons desserts.

Ingrediënten 10 personen
250 ml slagroom
500 gr kwark
80 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
8 gelatine blaadjes
500 gr aardbeien
100 gr boter
225 gr bastogne koekjes

Bereidingswijze
Maal de bastognekoekjes fijn in een keukenmachine of prak ze met een vork. Smelt intussen de boter in de magnetron. Meng de gemalen koekjes door de boter en zorg dat het een beetje plakkerig wordt. Verdeel het koekjesmengsel over de glaasjes en druk het mengsel aan met de bolle kant van de lepel. Laat de bodem opstijven in de koelkast.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snij ze in partjes en strooi de vanillesuiker over de aardbeien. Zet dit even weg in de koelkast.

Laat de gelatine weken in koud water. Zet in de tussentijd een steelpannetje op met 3 eetlepels water en laat dit warm worden. Knijp de gelatine uit en voeg dit bij het pannetje. Zodra de gelatine gesmolten is zet je het vuur uit. Dit is een kwestie van seconden. Laat de gelatine iets afkoelen.

Klop de slagroom stijf met de suiker en zet dit apart. Roer de kwark een beetje los en voeg eerst een lepel kwark bij de  gelatine. Dan kunnen ze alvast een beetje aan elkaar wennen. Voeg dan de gelatine bij de rest van de kwark en klop het snel door, zodat er geen klontjes ontstaan. Spatel vervolgens de slagroom door de kwark en zorg dat er een romige massa ontstaat.

Verdeel de aardbeien over de glaasjes en giet het kwarkmengsel daarop. Laat de kwarktaartje kwarktaart in een glaasje tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk!

kwarktaart in een glaasje

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Pauline
    3 augustus 2016 om 21:12

    Oeh dit is al een heel oud receptje inderdaad, ik heb het even aangepast. Hoop dat het nu duidelijker is.

  • prive
    2 augustus 2016 om 16:16

    Hi, Paulien, super leuke site! En heerlijke recepten! Echt knap, ook je kookboek! Alleen even een tipje, mijn vader is morgen jarig en daarom leek het me super tof om deze kwarktaartglaasjes te maken! Alleen ging het een beetje mis bij de gelatine. Je moet die namelijk 5 minuten in het koude water moet laten weken, uitknijpen en dan in het hete water doen en zorg ervoor dat je het water niet laat koken.JIj schreef laat de gelatine in het water weken, en ondertussen doe je water in een steelpannetje. DIt duurd hooguit een minuut dus daardoor kreeg ik de indruk dat je dat 1 minuut moest laten weken. Nu is de kwark een beetje klonterig.... Wel een erg leuk idee om de vanillesuiker op de aardbeien te doen. Du even een tip, schrijf er even bij hoe je dat met die gelatine moet doen, het komt namelijk erg nauw. Veel success met bakken en koken! Love you!

  • Pauline
    18 december 2015 om 20:22

    Jawel dat kan wel. Wel even bewaren in de koelkast.

  • Conny Margadant
    18 december 2015 om 19:10

    Hallo,
    Weet iemand of ik dit een dag van te voren kan maken?
    Ik wil het maken voor het Kerstdiner.
    Bedankt vast

  • willem
    5 september 2015 om 11:15

    Hallo Pauline ,

    kun je dit recept ook gebruiken voor een hele kwarktaart ?

    gr Willem

  • Naomi
    25 januari 2015 om 20:02

    heerlijk! Heb het gemaakt om mee te nemen naar een etentje, viel erg in de smaak! Ik heb met diepvries bosvruchten een compote gemaakt en die als fruit gebruikt. Ook een aanrader!

  • Jacqueline van Winden
    31 oktober 2014 om 16:25

    Hoi Pauline,
    Gisterenavond voor mijn vriendinnen gekookt. Als nagerecht deze kwarktaart in glaasje gemaakt. Erg leuk en lekker. Maar volgens mij kan je met 6 gelatine blaadjes het gerecht maken want met 8 was het erg dik/machtig.
    Verder vind ik je site heel leuk en vrolijk!

  • Anna
    4 september 2014 om 17:52

    Hoi,
    Ik heb een vraagje.
    Hoeveel inhoud heeft het glaasje wat je gebruikt??
    Ik wil zoiets komende maandag gaan maken voor mijn verjaardag, maar weet niet naar wat voor inhoud glaasjes ik moet kijken.
    Weet niet of 2cl (20ml) te weinig zal zijn?

    Groetjes, anna

  • Jolanda
    13 juli 2014 om 11:10

    Heb I.p.v water, sinaasappelsap gebruikt om de galantine op te lossen en geeft meteen een lekker fris smaakje. Lekker makkelijk als je eters krijgt, over het dessert hoef je je niet druk te maken. Die staat al lekker klaar.

  • Pauline
    12 maart 2014 om 12:50

    Wat leuk om te horen! Dat kan inderdaad, dan weet je zeker dat de kruimels zacht zijn :)

  • Kerstin
    11 maart 2014 om 19:10

    Hoi Pauline,

    Wat een super leuke site heb je!! Ook zo handig als je ergens tegen aan loopt dat je dat dan even met jouw kunt overleggen. Ik ben fan!
    Zo leuk dit dessert, twee keer gemaakt nu. Alleen is de bodem steeds zo hard. Misschien komt het omdat je het moet uitlepelen uit een glaasje? Als jee een stuk taart hebt, lepel je er makkelijker vanaf denk ik. Misschien dat ik de volgende keer alleen de bostogne kruimels in het glas doe zonder boter. Dat schept wat makkelijker.
    Verder heerlijk!

    Groetjes Kerstin

  • Pauline
    28 februari 2014 om 15:35

    Ja ik ben idd niet zo van het hele zoete :)

  • Roos
    27 februari 2014 om 18:20

    Heb 'm vandaag uitgeprobeerd. Was lekker! Volgende keer gebruik ik wel een stuk minder gelatine (is toch niet echt nodig aangezien je uit een glaasje eet). En ik voeg meer suiker toe, vond het kwarkmengsel nog ietsje te smaakloos.
    Verder leuk recept! Heel makkelijk, ziet er leuk uit! En tja, bastogne bodem is altijd lekker natuurlijk! :)
    Zeker wel een aanrader!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.