icetea green

Homemade Icetea Green

IJsthee kan je heel gemakkelijk zelf maken. Onze favoriet is groene ijsthee. Op het terras bekend als icetea green. Maar deze ijsthee van groene thee heb je in een handomdraai ook zelf gemaakt. En daar kan je zelf allerlei smaken aan toevoegen die je lekker vindt zoals verse munt, citroenmelisse, tijm, gember of een stengel citroengras. Het kan zonder suiker, dan is het echt lekker en fris, maar met een schepje suiker of een kneepje honing is het ook heel lekker. Net wat je lekker vindt.

icetea green
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 ltr.

  • 1 ltr gekookt water
  • 2 zakjes groene thee
  • 1 citroen (bio)
  • 1 el suiker

Lekker met

  • Verse munt
  • Plakjes gember
  • Sereh

Zo maak je het

  1. Kook een liter water en laat dit iets afkoelen. Groene thee zet je het beste bij 80 graden.

  2. Voeg de theezakjes toe en laat dit een minuut of 3 trekken.

  3. Snijd de citroen in plakjes. Voeg de suiker, de schijfjes citroen en eventueel andere smaakmakers toe en roer even om.

  4. Zet de kan in de koelkast zodat de ijsthee kan afkoelen. Vul de icetea green aan met ijsklontjes.

icetea green
icetea green

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (33 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten High tea Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in