fbpx
Menu

BBQ is on: Groente spies

Het zonnetje schijnt, dus de barbecue kan weer aan. Ik ben wel een vlees liefhebber, althans in kleine porties. Je maakt mij niet blij met een entrecôte van 500 gram. Maar een lamskoteletje of worstje op de bbq vind ik wel erg lekker. Maar ik hou wel van afwisseling daarom heb ik ook wat groente voor op de barbecue bereidt. En laat ik nou toevallig ook dol zijn op groente. Het ziet er ook nog eens ontzettend vrolijk uit en een groente spies is makkelijk om te maken.

Ingrediënten voor 4 personen
1 maïskolf
1/2 rode paprika
1/2 groene paprika
1 ui
4 champignons
1 teen knoflook
3 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 takjes basilicum
2 takjes oregano
6 el olijfolie

Bereidingswijze
Leg de prikkers in een badje met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Zet een pan water op met een el suiker en laat de maïskolf hier ongeveer 8 minuten in koken.

Bereid in de tussentijd de kruidenolie: hak de groene kruiden fijn en voeg ze toe aan de olie. Pers een teen knoflook uit en voeg deze ook toe aan de olie.

Laat de maïs afkoelen en snij deze in vieren. Was de paprika’s en snij deze ook in vieren. Borstel de champignons schoon met een borsteltje en verwijder het kontje van de steel. Snij de ui in parten. En nu is het een kwestie van prikken. Prik alle groentes op het stokje en bestrijk ze met de kruidenolie.

De groente spies is in ongeveer 5 minuten klaar op de barbecue.

Op de foto heb ik de kruidenolie nog niet toegevoegd omdat ik de spiezen een dag van te voren klaar gemaakt heb.

groente spies

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

Reactie plaatsen