appelcrumble

Appelcrumble met hazelnoten

Appel crumble is eigenlijk appeltaart zonder bodem, althans zo zie ik het. Het is een lekker en snel dessert. Eigenlijk vind ik het meer een dessert voor in de gure herfstmaanden. Maar hij smaakt er nu niet minder om. Ik wilde een versie maken met appel en kersen, maar ik kon geen fastoenlijke kersen vinden in de winkels. Dus daarom maar zonder kersen. Het is erg lekker om er een bolletje vanille ijs bij te eten. Hier volgt het recept:

Ingrediënten voor 4 personen
5 Jonagold appelen
1/4 citroen
50 gr hazelnoten
30 gr rozijnen
1 tl kaneel
1 el suiker
75 gr koude roomboter
75 gr zelfrijzend bakmeel
75 gr suiker
50 gr havermout

Bereidingswijze
Schil de appelen en snij ze in stukken. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein, ik snij 1 partje in 3-en. Besprenkel de appelen met het sap van de citroen en voeg de kaneel een de  eetlepel suiker toe. Voeg vervolgens de hazelnoten en de rozijnen toe en laat de smaken goed op elkaar inwerken.

Bereid in de tussentijd het kruimeldeeg. Snij de boter in blokjes en doe deze in een kom. Voeg het zelfrijzend bakmeel en de suiker toe en meng dit door elkaar. Het deeg moet geen massa worden, maar allemaal losse kruimels. Dit doe je door het deeg een beetje tussen je handen heen en weer te wrijven. Als laatste voeg je de havermout toe en meng dit even goed door de kruimels.

Doe vervolgens het appelmengsel in een ovenschaal en kruimel het deeg over de appels heen. Bak de crumble in 30 minuten af op 200 graden.

appelcrumble

Doperwtensoep met gerookte forel
Tiramisu met perzik
Bewaar
8 Comments
 • Thea

  12 juli 2015 at 13:49 Beantwoorden

  Hoi Pauline, \r\n\r\nAls ik eters krijg wil ik zoveel mogelijk van te voren voorbereiden zodat ik zoveel mogelijk mijn aandacht op mijn vrienden kan richten. Ik ben alleen en dan is het zo ongezellig als ik alsmaar in de keuken sta. ?\r\nIk wil de appel/bramen crumble uit je boek maken. Hoe lang van te voren kan ik dat maken (1 of 2 dagen misschien?) en bewaren in de koelkast? Of moet ik het de ochtend van het etentje maken? Wordt het door de bramen te nat om te bewaren? Kan ik beter appelcrumble doen? En hoe lang en bij welke temperatuur zal ik dat in de oven opwarmen? Ik dacht met folie erop en de laatste minuten eraf..

 • susan

  1 juli 2015 at 16:04 Beantwoorden

  Hoe kan ik deze Apple crumble gluten maken ? Kan ik ba amandelmeel gebruiken in zelfrijzend bakmeel ?

 • yvonne

  19 december 2014 at 21:02 Beantwoorden

  Als je de boter in blokjes snijd, moet dat dan blokjes blijven als je alles mengt of moet je dat fijnkneden?\r\nIk wil dit gerecht gaan maken met kerst.

 • Mylène

  26 oktober 2014 at 10:36 Beantwoorden

  Deze was goddelijk, met vanillesaus erbij. Overheerlijk!

 • Nelleke

  4 maart 2014 at 01:45 Beantwoorden

  Vanavond gemaakt! De vriendinnen van mijn dochter kwamen eten en ze hadden een goede bodem nodig voor het vieren van carnaval! Heerlijk met een bol vanille ijs en kaneelijs.

  • geeske

   11 oktober 2014 at 10:05 Beantwoorden

   hoi Nelleke,\r\nhoe heb jij hem precies gemaaakt? bij mij is die mislukt:(:(:(:(:(:(:(:(:(;(:(:(:9:(:(;9;9;9;9;9;(:(;9;9;9;9\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\n\r\ngroetjes geeskke

Plaats een reactie