fbpx
Menu

Starbucks chocolate chip cookies

Ik ben fan van Starbucks! Niet alleen van de overheerlijke mocca frappuccino’s, maar vóóral de zoete heerlijkheden die ze verkopen, kan ik maar moeilijk weerstaan. De cupcakes en brownies zijn echt over heerlijk. Maar helemaal waanzinnig lekker zijn de chocolate chip cookies. Van die lekkere grote “chewy” cookies, echt tot de laatste kruimel gaan ze op. Ik probeerde laatst al met mijn liefste glimlach het recept te onfutselen, maar dat is me helaas niet gelukt. Dan maar een eigen versie geprobeerd en ik moet zeggen, hij komt aardig in de buurt.

Ingrediënten voor 14 grote chocolate chip cookies
250 gr boter op kamertemperatuur
2 eieren
450 gr bloem
200 gr lichtbruine bastersuiker
100 gr witte basterdsuiker
1 tl vanille essence
1 tl bakpoeder
200 gr melkchocolade
iets zout

Bereidingswijze
Klop de boter samen met de witte en lichtbruine basterdsuiker en de vanille essence glad en romig. Zorg dat de suiker en boter een egale massa worden. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe. Laat ze volledig opnemen in de massa. Voeg als laatste de bloem, bakpoeder en het zout toe en mix het geheel kort door elkaar. Hak de chocolade in kleine stukken en voeg deze als laatste toe.

Bekleedt een bakplaat met bakpapier en maak deegballetjes van ongeveer 100 gr. Maak er een platte, ronde vorm van en bak de koekjes per 6 tegelijk. Na 15 minuten op 170 graden zijn de koekjes klaar. Laat ze afkoelen op een rooster.

Ik ben benieuwd of je het bij één kunt laten!

starbucks chocolate chip cookies

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • MD
    21 maart 2015 om 12:56

    Hetelucht

    Beantwoorden
  • MD
    21 maart 2015 om 12:55

    Hetelucht ?

    Beantwoorden
  • Amber&Noa
    7 maart 2015 om 17:53

    Wij hebben de koekjes ook gemaakt, helaas in de eerste instantie mislukt. We hebben de koekjes op een rooster de oven in gedaan. Dat kwam dus niet goed. Even een tip. Ps; we kwamen er gelukkig wat eerder achter, dus we hebben de oven schoon gemaakt, en het deeg met gesmolten chocolade weer gekneed en er alsnog koekjes van gemaakt. mvg. Amber & Noa

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 maart 2015 om 12:55

    Wat jammer om te horen. Koekjes moet je idd altijd op een bakplaat doen. Het deeg wordt eerst zachter namelijk.

    Beantwoorden
  • wendy
    17 november 2014 om 12:11

    Hmmmm, net deze koekjes gebakken. Heerlijk ;-)

    Beantwoorden
  • Lieve
    27 oktober 2014 om 16:19

    Moet je het deeg ook nog in de koelkast doen? Dat staat namelijk niet in het recept maar meestal als ik koekjes bak moet het ook in de koelkast.

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 oktober 2014 om 19:18

    Dat is wel handig idd. Even een half uurtje laten rusten.

    Beantwoorden
  • Anne
    10 mei 2014 om 17:43

    Ik weet niet of ik het een vraag of opmerking moet noemen, maar bij de ingrediënten staat 2 maal: '1tl bakpoeder'. bedoelt u dan 2 tl bakpoeder of heeft u het perongeluk dubbel gezet.

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 mei 2014 om 23:11

    Dat is een foutje, 1 x is genoeg ;)

    Beantwoorden
  • tamara
    29 april 2014 om 17:35

    Vandaag de koekjes gemaakt... helaas één grote plak koek geworden.
    Kan dit zijn doordat ik te weinig bloem heb gebruikt? Of zou hier ook een andere reden voor kunnen zijn.

    Ik ga het van de week nog maar een keer proberen, want de smaak was super.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 april 2014 om 22:56

    Misschien de volgende keer het deeg langer in de koelkast leggen voordat je er koekjes van vormt.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen