Pappardelle met Rucola

Pasta, I love it! Ik zou het elke dag wel kunnen eten. Lekker met een verse tomatensaus, als salade met geitenkaas of deze variant pappardelle met rucola en pesto. Als je lekker snel, maar toch gezond wilt eten, is dit een ideaal gerecht.

De Rucola geeft een lekkere frisse bite aan het de pappardelle. Voor de kaasliefhebbers is het ook heerlijk om er verse mozzarella bij te voegen. Daarnaast is het ook heel snel klaar en ideaal voor een makkelijke maaltijd voor doordeweeks. Je kunt uiteraard iedere pasta gebruiken die je lekker vindt.

Ingrediënten voor 4 personen
400 gr verse pappardelle
100 gram spekreepjes
75 gram rucola
1 ui
1 rode puntpaprika
150 gram cherry tomaatjes
3 el pesto (Recept)
Peper en zout

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en was de puntpaprika, snij deze vervolgens in reepjes. Was de cherry tomaatjes en halveer deze. Kook de pasta beetgaar in ruim water met iets zout. Bak de spekjes totdat deze goudbruin zijn en voeg de ui en de puntpaprika toe. Bak het geheel ongeveer 5 minuten aan en voeg vervolgens de gekookte pasta toe. Voeg de verse pesto en iets peper en zout toe en meng het geheel. Laat de smaken even tot elkaar komen en haal de pan van het vuur. Voeg de rucola en de tomaatjes toe en meng het door elkaar. Eet smakelijk!

pastapestorucola

 

Gegrilde tonijn met tomatensalsa
Kip in sojamarinade
Bewaar
3 Comments
  • Joan Meijer

    21 september 2015 at 23:48 Beantwoorden

    Beste Pauline,\r\n\r\nIk heb genoten van jouw recept om Pappardelle te bereiden. Bedankt.

  • Renée

    10 maart 2014 at 22:15 Beantwoorden

    “pappardelle” is het, met een a. Heerlijk gerecht!

Plaats een reactie